Süt sığırcılığı için 100 bin'er TL hibe desteği verildi

'Uzman Eller Projesi' kapsamında Erzurum'da tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda, su ürünleri gibi bölümlerden mezun olan hak sahiplerine süt sığırcılığı için 100.000,00'er TL hibe desteği verilerek hayvan alımı gerçekleştirildiği

Tarih: 12.08.2022 14:26
Süt sığırcılığı için 100 bin

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 'Uzman Eller Projesi' kapsamında; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda, su ürünleri gibi bölümlerden mezun olan hak sahiplerine süt sığırcılığı için 100.000,00'er TL hibe desteği verilerek hayvan alımı gerçekleştirildiğini açıkladı. yapılan açıklamada, ''Destekler alanında uzman bireylerin tarım ve hayvancılığı bilimsel, tekniğine uygun şekilde ifa etmeleri ve bu alanda çevrelerine de örnek oluşturacak nitelikte faaliyette bulunmaları amacıyla verilmiştir. Verilen desteklerin uzman üretici ve yetiştiricilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz. ''denildi.

UZMAN ELLER PROJESİ NEDİR?

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında; 2022-2024 yılları arasında 81 ilde kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezunların mahallinde uygulayacağı projelere, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 100 bin TL'ye kadar hibe desteği veriliyor. Başvuruda bulunmak isteyenler, belirtilen tarihlerde https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile başvurularını yapabiliyor. Başvurularda kolaylık sağlaması için hazırlanan  "2022 Yılı Uzman Eller Projesine Nasıl Başvuru Yapılır?" konulu videoyu izleyerek başvurularınızı kolaylıkla yapabilirsiniz. 2022-2024 yıllarında kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden ve meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun olanların mahallinde uygulayacağı projeler hibe ödemesinden yararlanabilecek.

PROJENİN BİRÇOK AMACI VAR

İlgili bölümlerden mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak, bu sektörlerde girişimciliği destekleyerek söz konusu faaliyetlerin uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir yatırımları desteklemek amaçlanıyor. Hayvansal ve bitkisel üretim, su ürünleri ve yöresel ürünler ile tıbbi aromatik bitki üretimine yönelik projeler ve bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler, 100 bin liraya kadar hibe ödemesi desteğinden yararlanabiliyor. Proje bütçesi katma değer vergisi hariç hazırlanıyor. Hibe ödemesi yapılabilmesi için hibe sözleşmesi imzalanması ve proje yatırımının tamamlanması şartı aranıyor. Projenin uygunalması için Resmi gazetede yayımlanan karar kapsamında uygulanacak projelere yapılacak ödemeler için gerekli kaynak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'ndan karşılanacak ve Ziraat Bankası aracılığıyla ödeniyor.