Süt Üreticileri Fiyat Artışı İçin Yetkililerden Destek Bekliyor

Erzurum'da süt üreticileri, giderek artan girdi maliyetleri karşısında sıkıntılarını dile getiriyor. Köylüler, yem ve diğer girdilerin aşırı derecede pahalı olduğunu belirtiyorlar.

Tarih: 14.02.2024 21:18
Süt Üreticileri Fiyat Artışı İçin Yetkililerden Destek Bekliyor

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Geçen yılki yem fiyatlarına kıyasla bu yıl ciddi bir artış yaşandığını ifade eden üreticiler, bu durumun işlerini zorlaştırdığını vurguluyorlar.

Yakutiye Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hicabi Eğil, süt fiyatlarında yaşanan artışın yetersiz olduğunu ve üreticilerin bu fiyatlarla geçinmekte zorlandığını söylüyor. Özellikle devletin sunduğu teşviklerin yeterli olmadığını belirten Eğil, köylülerin yaşanan maliyet artışlarıyla başa çıkamadığını dile getiriyor. Bir litre süt için verilen 0,35 kuruşluk teşvik miktarının yetersiz olduğunu ifade eden Eğil, devletin bu konuda daha fazla destek sağlaması gerektiğini vurguluyor.

Üreticiler, süt fiyatlarının artırılması gerektiğini savunuyorlar

Geçtiğimiz ay Ulusal Süt Konseyi'nin aldığı kararla birlikte süt fiyatlarının 13,50 TL'ye yükseldiğini belirten Eğil, ancak bu artışın yetersiz olduğunu ve üreticilerin emeklerinin karşılığını alamadığını ifade ediyor. Süt fiyatlarında yapılacak bir iyileştirmenin üreticileri rahatlatacağını dile getiren Eğil, yetkililerden bu konuda adımlar atılmasını beklediklerini belirtiyor.

Üreticilerin yaşadığı bu sıkıntıların çözüme kavuşturulması için yetkililerin gereken önlemleri alması bekleniyor. Süt sektöründeki bu gelişmelerin yakından takip edilmesi ve üreticilerin sorunlarının çözümü için gerekli adımların atılması önem arz ediyor.