Suyumuz muazzam kalitede

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Mevlüt Vural, İçme Suyu Arıtma Tesislerinde düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelerek, kurum çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Suyumuz muazzam kalitede

 

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´un Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile yerel yönetimde en mükemmel dönemi yaşadığını ifade eden Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Mevlüt Vural, kurum çalışmalarının detaylarına değindi. Hayata geçirilen altyapı çalışmalarında vatandaşın memnuniyetinin yüksek olduğunu kayda geçen Vural, ?Erzurum´un merkezi içme suyu tesisleri sayesinde Dünya Su Sağlık Teşkilatı ve Sağlık Bakanlığı´mızın belirlediği kıstaslarda halkımıza sağlıklı ve yüksek kaliteli su temin ediyoruz? diye konuştu. Açıklamaların ardından beraberinde ki gazetecilere Arıtma Tesislerini gezdiren Vural, suyun arıtılma evrelerinin bilgisini aktardı.

ALTYAPI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

Kent merkezinin yüzde 50 oranında borularının değiştirildiğini ve bu doğrultuda altyapıyı baştan aşağı yeniden düzenlediklerini dile getiren Vural, Başkan Sekmen döneminde ilde ki tüm altyapı sorunlarının tamamen biteceğinin kaydını düştü.

2017-2018 yılı içerisinde tüm köylerin hijyenik ve klorlama açısından dünya standartları seviyesinde yüksek kaliteli su içeceğini müjdeleyen Vural, ?Erzurum´da kent merkezinin yüzde 50 oranında borularını değiştirerek altyapısını baştan aşağı yeniden düzenledik. Şuanda ekiplerimiz hala çalışıyor. Allah kısmet ederse Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen döneminde ilimizin tüm altyapı sorunları tamamen bitecek. Şuanda yaklaşık bin köyümüzün klorlama tesisleri yapılmış vaziyette, bin adet de Allah kısmet ederse yapacağız. 2017-2018 yılı içerisinde tüm köylerimizin hijyenik ve klorlama açısından dünya standartları seviyesinde yüksek kaliteli su içeceğini buradan müjdelemek istiyorum?  ifadelerini kullandı.