Taekwondo Temsilcisi Yamanoğlu'ndan Türkiye Şampiyonası Açıklaması

Erzurum’da gerçekleşen Üniversiteler Arası Taekwondo Türkiye Şampiyonası hakkında Taekwondo İl Temsilcisi Murat Yamanoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Tarih: 30.01.2024 23:14
Taekwondo Temsilcisi Yamanoğlu

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Erzurum’da 29-31 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleşen ve büyük bir önem taşıyan Üniversiteler Arası Taekwondo Türkiye Şampiyonası hakkında Erzurum Taekwondo İl Temsilcisi Murat Yamanoğlu öenmli açıklamalardan bulundu. Yamanoğlu, öncelikle bu şampiyonanın Erzurum’da 5 ay içerisinde gerçekleşen 3 Taekwondo Türkiye Şampiyonası olduğunu vurguladı. Murat Yamanoğlu, Erzurum’un bir spor şehri olduğunu aynı zamanda Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin’in Erzurum’a ciddi destekleri olduğunu, Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun hiçbir taleplerini cevapsız bırakmadığını ve federasyonun bütün imkanlarını ilimiz için seferber ettiğini dile getirdi. 

Murat Yamanoğlu, Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Erzurum Teknik Üniversitesi’nin de ilk kez Üniversiteler Arası Taekwondo Türkiye Şampiyonası’na sporcu yolladığını ilk kez katılmalarına rağmen şimdiden bir derecenin geldiğini söyledi. Atatürk Üniversitesi’nin ise turnuvaya 9 sporcu ile katıldığını ve Erzurum’dan toplamda 16 sporcunun Üniversiteler Arası Taekwondo Türkiye Şampiyonası’na katıldığını söyledi. Yamanoğlu, bu turnuvada şampiyon olan sporcuların Üniversiteler Arası Taekwondo Avrupa Şampiyonası’na gideceğini ve Türkiye Şampiyonlarının ülkemizi orada temsil edeceğini aktardı.

Erzurum’da 5 Ayda 3. Taekwondo Türkiye Şampiyonası 

Murat Yamanoğlu, “Üniversiteler Arası Türkiye Taekwondo Şampiyonası, ilimizde 5 ay içerisinde gerçekleşen 3. Taekwondo Türkiye Şampiyonası oldu. 2023 Eylül ayında Ümitler Taekwondo Türkiye Şampiyonası, 2023 Ekim ayında Taekwondo Poomsae Türkiye Şampiyonası ve Ocak ayında da Üniversiteler Arası Türkiye Taekwondo Türkiye Şampiyonası Erzurum’da gerçekleşiyor.”

Erzurum, Taekwondo Federasyonu’nun Gözbebeği Oldu

Murat Yamanoğlu, “İlimiz spor şehri olmaya devam ediyor. Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanımız Metin Şahin’in bu anlamda ilimize ciddi destekleri söz konusu. Her alanda her konuda ne talep ettiysek federasyonumuz bizi geri çevirmedi. Federasyonumuz, bütün imkanlarını ilimiz için seferber etti. Şimdi de Türkiye’nin birçok ilinden sporcu kardeşlerimiz arkadaşlarımız hepsi burada yarışarak, ter dökerek üniversitelerini ve ülkemizi, Üniversiteler Arası Avrupa Şampiyonası’nda temsil etmek için yarışıyorlar.”

ETÜ ve Atatürk Üniversitesi’nden Toplam 16 Sporcu Katılıyor

Murat Yamanoğlu, “Erzurum Teknik Üniversitesi yarışmaya 7 sporcuyla turnuvaya katıldı ve Erzurum Teknik Üniversitesi, tarihinde ilk defa Taekwondo Türkiye Şampiyonası’na sporcu yolladı. Bu sporcular derece alacak sporcular. Erzurum Teknik Üniversitesi ilk defa katıldığı Taekwondo Şampiyonası’ndan şimdiden 1 derece alan sporcusu bulunuyor. Turnuva sonunda toplam kaç derece geleceğini de göreceğiz. Atatürk Üniversitesi de toplam 9 sporcu ile yarışmaya katılıyor. İlimizde ilk kez düzenlenen Üniversiteler Arası Taekwondo Türkiye Şampiyonası’nda şehrimizin iki üniversitesinden toplamda 16 sporcu mücadele ediyor.”