Tahkim Kurulu Erzurumspor’un itirazını reddetti

Tahkim Kurulu Kararları açıklandı. Kurul Erzurum Spor Futbol Kulübü futbolcusu Alperen Karaca ile ilgili itirazını reddetti.

Tarih: 15.03.2023 12:47
Tahkim Kurulu Erzurumspor’un itirazını reddetti

Sinan AYDIN

Tahkim Kurulu Kararları açıklandı. Kurul Erzurum Spor Futbol Kulübü futbolcusu Alperen Karaca ile ilgili itirazını reddetti. Tahkim Kurulu tarafından yapılan karar açıklamalarının Erzurumspor'u ilgilendiren bölümünde, '' Erzurum Spor Futbol Kulübü’nün, futbolcusu Alperen Karaca ile ilgili AFDK’nın 27.02.2023 tarih ve E.2022-2023/963 - K.2022-2023/1164 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

- Erzurum Spor Futbol Kulübü’nün futbolcusu Alperen Karaca’nın rakip takım futbolcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT’nin 43. maddesi uyarınca 3 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına, rakip takım futbolcuna yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-a maddesi uyarınca 2 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına, cezalarının birleştirilmesi suretiyle toplam 5 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliği ile, karar verilmiştir.'' denildi.