Takı Sektöründe Durgunluk

Erzurum’da yaz aylarına girilmesi ile Erzurumlu vatandaşların tatile gitmesi ve üniversite öğrencilerinin memleketlerine dönmesi ile takı satışlarında durgunluk yaşanıyor.

Tarih: 15.08.2023 22:58
Takı Sektöründe Durgunluk

www.erzurumgunebakis / Rabia Aslan Karakaş 

Erzurum'da takı sektörü, yaz aylarının sıcak havaları ve üniversitelerin tatil nedeniyle kapalı olmasının etkisiyle durgun bir dönem yaşıyor. İşletmeler, takı ürünlerinin fiyatlarının 50-60 TL'den başlayarak 250-300 TL'ye kadar yükseldiğini ancak bu fiyat aralığındaki ürünlerin rağbet görmekte zorlandığını belirtiyor.

Takı işletmecileri yaz tatilinin gelmesiyle birlikte vatandaşların tatil bölgelerine yönelmesinin, takı satışlarını olumsuz yönde etkilediğini belirtiyorlar. Erzurum’a gelen turistlerin çoğunluğunun ise harcamalarını tatil masraflarına ve başka şeylere öncelik vermelerinden dolayı yerel takı esnafının işlerine bir fayda sağlamadığını aktardılar. İşletme sahipleri, vatandaşların tatil dönüşüne kadar satışlarda bir azalma yaşandığını ifade ediyorlar. Üniversitelerin yaz tatili nedeniyle kapalı olması da takı satışlarını olumsuz etkileyen faktörlerden biri olarak öne çıkıyor. Üniversite öğrencilerinin genellikle takı ürünleri satın aldığı ve moda trendlerini yakından takip ettiği biliniyor. İşletme sahipleri, üniversitelerin açılmasıyla birlikte takı satışlarında artış yaşandığını ve işlerin canlandığını dile getirdiler.