TAKSİCİLER TRAFİK POLİSLERİNDEN ŞİKÂYETÇİ!

-Gündüz trafikte birçok insanla ikili diyaloga giren taksicilerin çilesi gece de devam ediyor. -Taksiciler, trafik polislerinin tutumlarından hoşnut kalmıyor.

Tarih: 30.08.2023 17:19
TAKSİCİLER TRAFİK POLİSLERİNDEN ŞİKÂYETÇİ!

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Taksicilerin gündüz iş yapamaması bir yana dursun geceleri de sarhoşlarla, uyuşturucu bağımlılarıyla ve daha birçok sıkıntılarla baş başa kalıyorlar. Günebakış Gazetesi Erzurum Yukarı Mumcu Caddesi taksicilerini dinledi. 

Taksicilerin büyük sorunları arasında geceleri arabalarına aldıkları bazı müşterilerin alkollü olması sebebiyle para ödemeyip kaçması yer alıyor.

“Örneğin geçen gece bir müşteriyi aldım arabama ve bana Dadaşkent’e gitmek istediğini söyledi. Alkollü olduğunu arabaya binmeden önce anladım. Arabayla müşteriyi Dadaşkent’e götürdüm ve evine vardığımızda cebinde para olmadığını, evden alıp getireceğini söyledi. Gitti ve bir daha geri gelmedi. Bunun gibi sorunlarla çok fazla karşılaşıyoruz.” 

“Trafik polisleri taksicilere düşman gözüyle bakıyor”

Sorunlar bununla da kalmıyor. Taksicilerin anlatıp da bitiremediği çok fazla şikâyeti bulunuyor. Örneğin, arabaya binen müşterilerin hepsinin indirim istemesi, gibi daha birçok örnek verilebiliyor. Ancak bu örneklerin arasında en çok dikkat çeken sorun; taksicilerin trafik polisleriyle olan münasebetleri, oluyor. Taksiciler, trafik polislerinin kafalarına göre ceza kestiklerini, çoğu aracı görmezden geldiklerini söyledi. “Hatamız olmadığı halde bazı trafik polisleri bize ceza yazmaya devam ediyor.” Şeklinde konuşan taksiciler trafik polislerinin bu tutumlarından hoşnut değiller.