TAKSİCİLER ZAM İSTEDİ ZAMMI ALAMADI

Erzurum’daki taksiciler “bindi indi” ücretlerinin zam yapılması için Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanlığına başvurdular.

Tarih: 24.02.2024 09:45
TAKSİCİLER ZAM İSTEDİ ZAMMI ALAMADI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

 Taksi ücretlerine yerel seçimlerden sonra zam yapılacağını ifade eden Taksici Tekin Kılıçoğlu,  zam istediklerini ancak zammı alamadıklarını söyledi.

Kılıçoğlu,”  Biz taksiciler olarak bindi indi ücretlerine zam yapılması için Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beye başvurduk. Başkanımız bindi indi ücretlerine yerel seçimler sonrası zam yapılacağını söyledi. Yerel seçimlere kadar biz nasıl geçim yapacağız. Hepimiz mağduruz. Zammı da alamıyoruz. Buna kolaylık yapılmasını istiyoruz.  Benzine, mazota gelen zamlar taksici esnafını çok fazla etkiledi. İlk başta kazancımız azaldı. Taksimetre zamları gelince iş potansiyelimiz düştü. Kazandığımız para ile akaryakıta yetişemez olduk. Kazandığımız parayı petrole veriyoruz. Eve ekmek götürecek halimiz kalmadı. Zaten her şey çok pahalı, biz kazandığımız parayla kira mı verelim? Fatura mı ödeyelim? Çocuğu okula mı gönderelim?  Ne yapalım? Arabanın bakımları oluyor, yedek parçaları oluyor biz nasıl yetişeceğiz bu benzin zamlarıyla bu giderlerle?  Durumumuz çok kötüye gidiyor. Bu ekonomik şartlarda bu zam bizi de müşterileri de etkileyecek. Ancak biz zam olsun diye istemedik. Bizim de amortismanlarımız, giderlerimiz, sosyal güvenlik primlerimiz, aracın sigortası vesaire masraflarımız var. Özellikle mazot artışlarından dolayı biz bu zammı almak zorundaydık. Zaten bu yüzde 20 zam da bizim cebimize girmiyor. Giderlerimize gidiyor. Benzine ve mazota sürekli zam  geliyor. Biraz indirim yapılıyor sonra tekrar zam yapılıyor. Bu şekilde devam etmesi bizim için çok sıkıntılı bir durum. Ama bizim de yapacağımız bir şey yok maalesef. Çok mustaribiz ama dayanmaya çalışıyoruz. Ne kadar dayanabiliriz bilmiyorum tabi. İş potansiyelimiz düşmüş durumda. Tarifeler arttıkça bizim iş potansiyelimiz de düşüyor.  Tekrar taksimetreye zam istesek olan müşterimizi de kaybedeceğiz. Elimizde olan müşteriyi de kaybedeceğiz. Elimiz kolumuz bağlı durumda. Allah hepimizin yardımcısı olsun”