Taksilerde indi bindi ücretleri 100 TL oldu

Erzurum'da uzun yıllardır taksicilik yapan taksiciler, son dönemde artan taksi ücretlerinden memnunken vatandaşlar için endişe duyuyorlar.

Tarih: 08.05.2024 12:27
Taksilerde indi bindi ücretleri 100 TL oldu

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl

taksi kullanımı günlük hayatta önemli bir yer tutuyorken son zamanlarda taksi ücretlerindeki artış bütçeleri zorluyor. Özellikle indi bindi ücretlerinin 100 TL'ye kadar çıktığı durumlar, vatandaşların tepkisine neden oluyor.
25 yıldır bu mesleği icra eden Tekin Kılıçoğlu, şehirdeki taksi ücretlerinin artışına dikkat çekerek, "Takside indi bindi fiyatlarının 100 TL olduğunu belirterek, "artan maliyetler ve yakıt fiyatları bu artışın arkasındaki temel sebeplerden biri ancak, müşteri memnuniyeti de dikkate alınmalı ve taksi ücretlerinin atrmasından ziyade sabit tutulmalı" dedi. 
Kılıçoğlu, taksicilerin yaşanan fiyat pazarlıklarından ve sürekli değişen taksi ücretlerinden bıktıkların, özellikle de indi bindi ücretlerindeki sürekli değişikliklerin hem kendilerini hem de müşterileri olumsuz etkilediğini belirterek sabit bir fiyatlandırma sistemi ile işlerin daha düzenli ve şeffaf bir şekilde yürütülebileceğini aktardı. 
Kılıçoğlu, "taksicilerin taleplerine göre, sabit bir fiyatlandırma sistemi hem müşteri memnuniyetini artırabilir hem de taksicilerin gelirlerini daha öngörülebilir hale getirebilir. Ancak bu konuda alınacak kararların şehir genelinde tüm taksicileri kapsaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.