Tanıtım Festivali’nde SİBERAY stant açtı

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri siber suçlar hakkında bilgiler verdiler.

Tarih: 12.10.2023 19:06 Güncelleme: 12.10.2023 19:07
Tanıtım Festivali’nde SİBERAY stant açtı

www. erzurumgunebakis.com/ Halik İbrahim Aktaş 

Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrenci Topluluk ve Kulüpleri Tanıtım Festivali’nin açılışında SİBERAY da stant açtı. SİBERAY standı açan Erzurum Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, siber suçlar hakkında ve dijital bağımlılık hakkında bilgiler verdiler.

SİBERAY

“Siber Suçlarla Daire Başkanlığı, önce SİBERAY olarak bir bilgilendirme amaçlı bir kuruluş kurdu. Biz bununla ilgili öğrencilere, ailelere yönelik bilgilendirme yapıyoruz. Bunlar ne olabilir? Yasa dışı bahis, siber zorbalık, zaman yönetimi, internetteki bilgi kirliliği, fidyeci yazılım, dijital bağımlılık olarak yaş gruplarına göre okullara gidip biz sunum yapıyoruz. Ya da stantlar kurarak insanlara bilgilendirmeler yapıyoruz. “

Dijital Bağımlılık

“Dijital bağımlılık, insanlarda öncelikle gelişim ve dikkat bozukluklarına yol açmaktadır. Daha sonra uzun süre hareketsiz kalmanın sonucunda obezite, dil ve konuşma bozuklukları, kaygı, öfke, yalnızlık ve depresyon gibi sorunlara neden olabilir. Bu sorunların kaynağı, insanların sosyal medyanın gelişimi ile şiddet içeren oyunlara yönelmeleri, dijital oyun platformlarında kimlik bilgilerini paylaşarak kendilerini tehlikeye atmaları ve aşırı uzun süreler boyunca oyun oynamalarıdır. İnsanlar, günlük yaşam etkinliklerini sınırlayarak bu sürecin büyük bir bölümünü dijital ortamda geçirmeye başlarlar. Dijital oyunların içeriğinin eğitici ve bilgilendirici olmasına dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, dijital oyunların sohbet alanlarında tanımadığınız kişilerle özel bilgilerinizi paylaşmaktan kaçınmalı ve iletişime geçmemelisiniz."