Taraftarı hem sevindi hem de umutlandı

Erzurumspor deplasmanda Denizlispor’u 2 – 0’lık sonuçla yenerek, ligde kalma adına önemli bir avantaj kazanırken, taraftarını da hem sevindirdi hem de kümede kalma adına umutlandırdı.

Tarih: 15.03.2023 12:46
Taraftarı hem sevindi hem de umutlandı

Sinan AYDIN

Erzurumspor deplasmanda Denizlispor’u 2 – 0’lık sonuçla yenerek, ligde kalma adına önemli bir avantaj elde etti. Denizlispor karşılaşmasına kadar 2022 – 2023 sezonunun ikinci yarısında çıktığı 5 maçta sadece Pendikspor’dan 1 puan alan, Keçiörengücü ve Göztepe’ye 1-0, Tuzlaspor ve Samsunspor’a 2-1’lik sonuçlarla yenilen, son 5 haftadır 3 puanı unutan Erzurumspor, 6 puanlık maçın ilk yarısında rakibine gol fırsatı tanımadı. İlk yarıda Denizlispor ile başa baş bir oyun sergileyen Mavi Beyazlıların 11’inci dakikada Eren Tozlu ile kazandığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 

ÖZGÜR SERT DEĞİŞİKLİĞİ TAKIMA GÜÇ KAZANDIRDI

Estrella, Eren Tozlu, Alican Özfesli ve Vengizhan Bayrak ilk yarıda öne çıkan futbolcular oldu. Karşılaşmanın ilk yarıdaki bölümünde hakem triosu başarılı bir yönetim sergiledi. Maçın ikinci yarısında daha fazla gol arayan ekip Erzurumspor’du. Eren Tozul aldığı tüm toplarda takımını ol pozisyonuna sokarken, yakaladığı 3 yüzde yüzlük pozisyonu değerlendiremedi. Özgür Sert’in oyuna girmesiyle birlikte ekipte başlayan diriliş, 2 gol getirdi ve Erzurumspor 6 hafta sonra galibiyet özlemini giderdi.

MAÇIN YILDIZI EREN TOZLU OLDU

Karşılaşmanın şüphesiz yıldızı Eren Tozlu oldu. Orhan Ovacıklı’nın alışılmış performansını gösteremediği, maç eksiği bulunduğu için form düşüklüğü yaşayan Mikhail Kenro Rosheuvel’in etkisiz kaldığı karşılaşmada Eren Tozlu orta saha ve forvette tecrübesini konuşturarak takıma dinamizm kazandırdı. Erzurumspor 24’üncü maçında 6’ıncı kez kazandı. 6 beraberliği, 12 yenilgisi bulunan ekip, attığı 25 gole karşılık kalesinde 35 gol gördü ve 21 puan topladı. Mavi Beyazlı ekip dış sahada ise 3’üncü kez galibiyet elde ederken, 4 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. Attığı 14 gole karşılık kalesinde 21 gol gören ekip deplasmanda 10 puan kazandı. Erzurumspor aldığı galibiyetle en yakın rakibine 4 puan fark attı.

TAKIM PERŞEMBE GÜNÜ TOPBAŞI YAPACAK

Spor Toto 1. Ligin 27. Haftası’nda Yeni Malatyaspor’u konuk edecek olan Erzurumspor, deprem sonrası Malatyaspor'un ligden çekilmesi ile oynamadan hükmen galip sayılacağı için haftayı maç yapamadan tamamlayacak. Bu nedenle teknik direktör Hakan Kutlu tarafından futbolculara üç gün izin verilmişti. Futbolcular, Perşembe günü kulüpte toplanarak topbaşı yapacak. Konu ile ilgili kulüpten yapılan bilgilendirmede, şöyle denildi: " Galibiyetle kapattığımız Altaş Denizlispor karşılamasının ardından Teknik Direktörümüz Hakan Kutlu takımımıza 3 günlük izin verdi. 16 Mart Perşembe günü saat 14.00’da Erzurumspor Tesislerimizde toplanacak olan ekibimiz aynı gün 16.00’da gerçekleştireceği antrenmanla Bodrumspor maçı hazırlıklarına başlayacak. Kamuoyunun bilgisine sunarız."