Tarihi Kazılar Devam Ediyor

Erzurum Müzesi İçin Yapılan Kazılarda Son Durum Ne? Erzurum Müzesi Müdür Yardımcısı Çetin Erbenzer açıklıyor…

Tarih: 11.10.2023 18:37
Tarihi Kazılar Devam Ediyor

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum Müzesi İçin Yapılan Kazılarda Son Durum Ne? Erzurum Müzesi Müdür Yardımcısı Çetin Erbenzer açıklıyor…

“Mevcut üç kazıdan birisi bitti”

Erzurum Müzesi Müdür Yardımcısı Çetin Erbenzer, yapılan kazılar hakkında bilgiler verdi. Erbenzer, şu anda mevcut üç kazının olduğunu ve birisinin sonlandığını söyledi. 

“Şu an da mevcut 3 kazımız var. Bu 3 kazı içinde Pulur’da ki kazılar 28 Ağustos’ta başladı ve 7 Ekim’de bitti. Hali hazırda devam eden kazılarımız Yakutiye ilçesine bağlı Değirmenlerhöyük Mahallesi ve Hınıs ilçesine bağlı Parmaksız Mahallesi’nde ki kazılarımızdır.”

İlçelere bağlı köylerde kazıların sürdüğünü söyleyen Erbenzer, “Değirmenlerhöyük Mahallesi’nde ki kazımız için aslında şunu söylemek daha yerinde olur; orada kazıdan daha çok temizlik ve arkeoloji stratigrafi çalışması yapılıyor” dedi. 

Sözlerine, “Seneye de muhtemelen kazı çalışmaları başlayacaktır” şeklinde devam eden Müdür Yardımcısı Erbenzer, “Parmaksız Mahallesi’nde ki kazılar ise dün itibariyle başlamış bulunmakta. Bu yıl için sadece bu kazılar mevcut. Önümüzde ki günlerde planladığımız herhangi bir kazı bulunmuyor” ifadelerinde bulundu.  

18 Ağustos’tan İtibaren 35 Bin Ziyaretçi…

Müzenin ziyaretçi sayıları hakkında da açıklamalarda bulunan Erzurum Müze Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Çetin Erbenzer, açılış tarihinden itibaren yaklaşık 35 kişinin müzeyi ziyaret ettiğini söyledi. 

“18 Ağustos’ta müzemiz hizmete açıldı ve bugüne kadarki ziyaretçi sayımız yaklaşık 35 bin kişi olarak söyleyebilirim. Müzemiz ilk açıldığı ay da tamamen ücretsizdi bildiğiniz üzere. Bundan dolayı o ay içinde sağlıklı bir ziyaretçi sayısı tutamadık çünkü o ay için elimize ücretsiz bilet gelmemişti. Ancak şimdi durum daha kolay ve sağlıklı bir şekilde ilerliyor. Çünkü şu an ücretsiz geçenler için de ücretsiz bilet kesiyoruz ve kolaylıkla sayabiliyoruz.”