Tarım Fuarı bugün açılıyor

Bu yıl 350 firmanın katılımı ile 8´incisi düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile sektörün daha iyi seviyelere yükselmesi, aynı zamanda çiftçilerin sektörde ki gelişmeleri, son teknoloji ürünü olan makine ve ekipmanları yakından takip etmesi amaçlanıyor

Tarih: 01.01.0001 00:00
Tarım Fuarı bugün açılıyor

 

Nesrin Çetinkaya

28 Eylül, 1 Ekim tarihleri arasında bu yıl 8 ?incisi düzenlenecek olan Tarım ve Hayvancılık Fuarı´nın dünyada gelişen teknolojilerin Erzurum´a getirilmesi, sahada çiftçi ile buluşturulması adına önemli katkılar sağlayacağını kaydeden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, bu yıl fuara 350 firmanın katılacağını bildirdi. Yaklaşık 250 binin üzerinde ziyaretçinin beklendiğine dikkat çeken Akar, organizasyonun özellikle il ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Geçmiş yıllarda yaşanan yer sıkıntısına da değinen Akar, bu yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´in Erzurum´un hizmetine sunduğu fuar alanı için teşekkürlerini sundu.

Fuar için Büyükşehir Belediyesine müracaat yapıldığı zaman alanda çalışmaların hala devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Başkan Sekmen´in talimatları ve girişimleri ile çalışmalara hız kazandırıldığını vurguladı. Başkan Sekmen´in ?Şehre katkı sunacak ise bir dakika durmayız? dediğini ileten Doğan,  bu sayede fuarın erken bir tarihte tamamlanarak hizmete açıldığını belirtti.

FUARA 250 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİNİN GELMESİ BEKLENİYOR

Bu yıl fuara 350 firmanın katılacağını dile getiren Atlas Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasagun, yaklaşık olarak 250 bin üzerinde ise ziyaretçi beklendiğini belirterek, ?Biz Erzurum fuarını 8 senedir yapıyoruz. İlk olarak fuarımız çadırlarda başladı, şimdi ise Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu Uluslararası Kongre Merkezi´nde gerçekleştireceğiz. Fuarımıza 350 firma katılım gösterecek. Yaklaşık 250 bibin üzerinde ise ziyaretçi bekliyoruz. 4 bloktan oluşan bloklarımız tamamen dolu. Biz bu fuarı yaparken Erzurum´u bir merkez olarak aldık. Çevre illerden yaklaşık 40´a yakın ilden de bu fuara ziyaretçilerimiz gelecek. Biz fuarın tanıtımını İran, Gürcistan ve Azerbaycan´da da yaptık.  Bu fuarı Erzurum´da yapmamızın sebebi, sınıra yakın bir vilayet olduğu için İran, Nahcivan, Gürcistan, Azerbaycan ve Rusya´dan buraya yoğun katılımı sağlamak. Uluslararası bir fuar haline getirmek için çaba gösteriyoruz.  Bu amacımıza da inşallah ulaşacağız. Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği ve alım, satım bilgi alışveriş imkânının elde edileceği tarım fuarında yeni teknoloji ürünü traktörler, ekim dikim, makinaları, modern sulama alet ve ekipmanları ve daha sayabileceğimiz sın teknoloji ürünlerini görme, değerlendirme alım satım imkânları oluşacak.  Fuara katılan firmalar arazide makine ve ekipmanlarının uygulamalı olarak tanıtımlarını yapacaklar ve çiftçilerde uygulamalı olarak makine ve ekipmanları görme şansını elde edeceklerdir. Fuarda özellikle çiftçilerimizin takip etmeleri istiyoruz. Fuarı mutlaka değerlendirsinler, fuarımızın bugüne kadar gelişmesine destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimiz sunuyorum? diye konuştu.

ERZURUM EKONOMİSİNE VE TANITIMINA BÜYÜK KATKI SUNACAK

Bu yıl 8´incisi gerçekleştirilecek olan fuarın il ekonomisine ve tanıtımına büyük katkılar sunacağına dikkat çeken Akar, ?Malumunuz Erzurum ilimiz özellikle tarımsal potansiyel açsından çok önemli bir konuma sahiptir. Önemli olan bunun bölgede ki insanımıza bir katkı sağlaması, bunların bir katma değere dönüşerek kırsalda ki insanların refah ve sosyal seviyelerine katkı sağlamasıdır. Bu bağlamda bakanlık olarak yoğun bir şekilde tarımsal desteklemelerimizle, gerek saha da yaptığımız eğitimlerle, birebir yapılan arazi çalışmalarının yanında bu tür organizasyonlara da elimizden geldiğince yoğun destek vermeye ve katkı sunmaya çalışıyoruz. Tabi bu fuarlar ekonomik hayatın vazgeçilmezi olan çiftçilerin, sanayicileri,  tüketicileri bir araya getirme hasebiyle önemlidir. Fuarlarda özellikle dünyada gelişen teknolojilerin ilimize getirilmesi, sahada çiftçilerimizle buluşturulması, onların istifadesine sunulması adına önemli katkılar sağlayacaktır.  Bunun yanında ilimizde üretilen ürünlerimizin, sanayide elde ettiğimiz ürünlerin dışarıda çevre illerden hatta yurtdışına tanıtılmasında da önemli katkıları olacak. Bunun yanında özellikle ilin ekonomisine, ilin tanıtılmasına katkı sunuluyor. Çevre illerimizden birçok çiftçi fuarımıza katımım gösterecek. Bu yıl 8´incisini düzenliyoruz.  Geçmiş dönemlerde yer konusunda özellikle çokça sıkıntılar yaşadık. Ancak şuanda Büyükşehir Belediye Başkanımızın Erzurum´un hizmetine sunduğu bu güzel fuar alanı ile her alanda fuarlar yapılabilecek. Erzurum ve çiftçilerimizin adına ben bunun için çok teşekkür ediyorum? ifadelerine yer verdi.  

BAŞKAN SEKMEN´İN GİRİŞİMLERİ İLE FUAR ZAMANINDAN ÖNCE TAMAMLANDI

Çalışmaların devam ettiği bir sürede fuar için müracaat yapıldığını kaydeden Başkan Vekili Doğan, Başkan Sekmen´in talimatları doğrultusunda  işe hız kandırıldığını ve fuarın zamanından önce bir tarihte hizmete açıldığını belirterek, ?Fevzi Bey Büyükşehir Belediyemize ilk müracaat ettiğinde Başkanımıza bu fuarı nerede yapalım dediğinde bizim fuar alanımızda hala daha çalışmalar devam ediyordu.  Fakat Başkanımız, eğer böyle bir fuar yapılacaksa gece gündüz çalışır orayı bitiririz ve sizin hizmetinize sunarız dedi. Şehrimize katkı olacaksa bir dakika durmayız, elimizden geldiğince hızlanır ve tamamlarız dedi. Fuarımız yarın başlayacak ve orada göreceksiniz ki Doğu´nun ve Ortadoğu´nun en güzel fuar alanlarından birisini yaptık. Şehrimizin Fuar ve Kongre Merkezi´nin hem Türkiye´de, hem de dünyada önemli bir yer edinmesini amaçlıyoruz? şeklinde konuştu.