Tarım makinelerine verilen destekler arttırılmalı

Tarım aletleri satışı yapan Cevdet Erdem, tarım aletlerindeki satışları değerlendirerek, bu alanda verilen desteklerin artırılması gerektiğini belirtti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Tarım makinelerine verilen destekler arttırılmalı

Muhammed COŞKUN

Tarımda makine kullanımının artışına dikkat çeken Tarım aletleri satışı yapan Cevdet Erdem, çiftçiye verilen makine desteklerinin satışları canlandırdığını söyledi. Erdem, makinelerde yerli ürünlerin daha çok tercih edilmesiyle hem esnaf hem de çiftçinin daha çok kazandığını da sözlerine ekledi.

Tarım alet ve makinelerindeki hareketliliği ve desteklemeleri anlatan Erdem, ?Tarım makineleri günümüzde büyük öneme sahip. İş gücünden ve zamandan kazanma adına, yine ayrıca verimi arttırıcı özelliklerin bakımdan makine ve alet kullanımı oldukça önemli. Devletimizde bu konun farkında olarak çiftçilere yerel makine ürünlerinde verdiği desteklerler piyasayı hareketlendiriyor. Tarım Makineleri alım satışları henüz başlamadı. Satışlarımız başlamak üzere havaların iyi olmamasından dolayı iş yok ancak ümidimiz işlerimizin iyi olacağına inancımız tam olduğunu ifade edebilirim. Geçen yıllarda satışlar iyi görünmemesine rağmen tarım aletleri satışlarında sezonu normal kapattık. Devletimizin vermiş olduğu makine ekipman desteklemeleri ile satışlarımızda artış yaşandı.? dedi.

DAHA İYİSİNİ ÜRETİYORUZ

Tarım makinelerinden daha kaliteli yerli üretim yapıldığını belirten Erdem, ?Erzurum çiftçisi yerli tarım makinelerine değil, daha çok yabancı tarım makinelerine ilgi gösteriyordu. Yabancı tarım makineleri, yeril makinelerden daha kalite olduğu anlayışı hâkimdi. Ancak bu duruma artık değişmeye başladı.  Bugün ülkemizde ve Erzurum´da üretilen tarım aletleri yurt dışında üretilen tarım aletlerinden çok daha kaliteli. Bizler kendi üretimimize artık inanıyoruz. Bu gün çiftçilerin çoğu geldiğinde önce fiyat araştırması yapıyor. Sonrada marka. Yerli marka ürünleri yabancı markalara göre daha uygun. Bunun farkına çiftçimiz varmaya başladı.? diye konuştu.