TARIM İL MÜDÜRÜ ALPARSLAN KENGER GÖREVİNE BAŞLADI

Erzurum il Tarım ve Orman Müdürlüğüne atanan Alparslan Kenger, görevine başladı.

Tarih: 29.09.2023 19:19
TARIM İL MÜDÜRÜ ALPARSLAN KENGER GÖREVİNE BAŞLADI

www.gunebakis.com/ İhsan KUMRU

Tarım ve hayvancılık sektörü insanlık tarihi ile başlamış ve insanların yaşamlarını devam ettirmesinde önemli olmuş ve bu önemini arttırarak günümüze kadar sürdüğünü ifade eden Erzurum Tarım İl Müdürü Alparslan Kenger, devir aldığı  bu bayrağı daha yukarıya taşımaya çalışacağını söyledi.

Kenger,” Ankara Elmadağ ve Yenimahalle'de Tarım  ilçe müdürü iken 15 Eylül 2023 Tarihi 411 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sayın Cumhurbaşkanımızın prensipleri ile Erzurum Tarım İl Müdürlüğüne atandım. 25 Eylül tarihi itibariyle görevime başladım. Tarım ve hayvancılık sektörü insanlık tarihi ile başlamış ve insanların yaşamlarını devam ettirmesinde önemli olmuş ve bu önemini arttırarak günümüze kadar sürdürmüştür. Son yıllarda gıda üretimi; artan nüfus, tarım maliyetlerinin artışı ve küresel ısınma nedeniyle stratejik bir güç haline gelmiştir. Kaliteli, sağlıklı ve yeter miktarda gıda üretimi ve tüketimi ülkeler açısından önemlidir. Özellikle hayvansal ürünlerin tüketimi sağlıklı ve dengeli beslenme açısından son derece önemlidir. Kurum olarak, Tarım sektörünün hem tüketiciye hem de üreticiye dönük yüzünü temsil etme sorumluluğu ile üretimde kalite ve verimliliği artırmak için tarım sektörünü daha iyi düzeylere yükseltmek için gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Küresel düşünce perspektifi içerisinde yerel kapasiteyi geliştiren, tarım sektörünün bütün paydaşlarının katkı sunduğu bir model çerçevesinde kaynakları koruma bilinci ile üretimi artırmak, halkımıza güvenilir gıda arzını sağlamak, kırsal alanda yaşam şartlarını iyileştirmek, refah seviyesini yükseltmek ve istihdamın artırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gıda ve tarım alanında üretici ve tüketici ihtiyaçlarını en üst düzeyde sağlayarak İlimizi bölgesinde lider, Ülkemizde kuralları ve standartları belirleyen İl haline getirmek istiyoruz.  Ülkemiz tarım politikaları doğrultusunda rekabet gücü yüksek, teknolojik gelişmeleri kullanan, ölçek ekonomisine uygun, güvenilir gıda arzı sağlayan, sürdürülebilir tarımsal işletmeler oluşturmak ve İlimiz tarım sektörünün hızlı ve etkin hizmet üreten çözüm odaklı lider bir kurum olmak. Devir aldığım bu bayrağı daha yukarıya taşımaya çalışacağım. Erzurum Tarım ve hayvancılık yönünden gelişmesi için daha fazla katkılar sunmaya çalışacağım. Kendime ve Erzurum’a hayırlı olsun “

Alparslan Kenger Kimdir? 

1982 Kahramanmaraş doğumlu Fırat üniversitesi Veterinerlik bölümünden mezun oldu.  Daha öncesinde tarım kredi Kooperatifinde göreve başladı. Muş Korkut İlçesinde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü görevi yaptı.  Daha sonra Ankara Elmadağ ve Yenimahalle'de Tarım  ilçe müdürlüğü  görevine devam eden Alparslan Kenger, en son Erzurum’a  Tarım il müdürlüğüne İl Müdürü  olarak atandı. Kenger, evli ve 2 çocuk babasıdır.