Tarım personeline yönelik yangın tatbikatı

Tarım Müdürlüğü personeline yönelik yangın eğitimi ve tatbikatı yapıldı

Tarih: 03.08.2022 10:37
Tarım personeline yönelik yangın tatbikatı

Önce salonda bilgilendirme eğitimi verildi, sonra ise Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kampüsünde örnek olay çerçevesinde yangına müdahale tatbikatı yapıldı.

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve orman Müdürlüğü, personeline yönelik yangın eğitimi verdidi. Akabinde ise yangın tabikatı yapıldı. Erzurum Büyüehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile ortak düzenlenen yangın eğitimi ve tatbikatında, İl Müdürlüğü personeline yangınların nelerden çıkabileceği, yangın anında bulunduğunuz ortama göre neler yapılabileceği, kurumlardaki yangın anlarında korunması gereken noktalar, yangın esnasında bulunduğunuz binayı tahliye işlemleri sırasında yapılması gerekenler anlatıldı. Eğitimde ayrıca olası yangın ve diğer afetlere karşı bulunduğunuz alandaki eşyaların insanlara zarar vermesini önlemek için alınması gereken tedbirler de anlatıldı.

YANGINA MÜDAHALEYİ UYGULAMALI GÖRDÜLER

Salondaki eğitimin ardından kurumun bahçesinde ise yangın tatbikatı düzenlendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kampüsünde örnek olay çerçevesinde yangına müdahale tatbikatı yapıldı. Tatbikat sırasında ise yapılacaklar konusunda hem bilgilendirme de bulunuldu, hem de konu üzerinde uygulama yapıldı. Tarım personeli, alevlere yangın tüpü ile nasıl müdahale etmeleri gerektğini de uygulamalı olarak öğrendiler. Erzurum İtfaiyesinde görevli İtfaiye erleri, Tarım personeline yangına müdahaleyi bahçede yakılan bir ateş üzerinde uygulamalı olarak anlattı. tarom pvrsonel, yangıın eğitimi ve tatbikat sayesinde olası bir yangın sırasında yapılacaklar konusunda bilgilendirilmiş oldular.