Tarım personelinin boyunun ölçüsü alındı!

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline yönelik, beslenme dostu ve fiziksel aktiviteyi destekleyen işyeri uygulaması eğitimi verildi.

Tarih: 07.12.2022 12:22
Tarım personelinin boyunun ölçüsü alındı!

Sinan AYDIN

Sağlık Bakanlığı öncülüğünde iş yerlerinde sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin teşvik edilmesi amacıyla "Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Programı" uygulamaya konuluyor.  Bu kapsamda Erzurum Sağlık Müdürğü personelince, İl Müdürlüğü İş Sağlığı ve İş Güvenliği çalışmaları kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanlarına yönelik olarak 'Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteye Teşvik' eğitimi verildi. 

BOYLARININ ÖLÇÜSÜ ALINDI, KİLOLALARI NOT EDİLDİ...

Eğitim içeriğinde sağlıklı beslenme eğitimi, boy-kilo ölçümü, stresle baş etme, öfke kontrolü ve madde bağımlılığı konuları yer aldı. Eğitim sonunda, personellvr sağlıok taramasından geçirildi. Tek tek boyları ölçüldü, tartılarak kiloları öğrenildi. Sağlık ekipleri, tarım personellerine boylarına kilo oranlarını söyleyip yapmaları gerekenleri sıraladı.

BAKANLIK BU UYGULAMALARA ÇOK ÖNEM VERİYOR

Sağlık Bakanlığı öncülüğünde iş yerlerinde sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin teşvik edilmesi amacıyla "Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Programı" uygulamaya konuluyor. Bu kapsamda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam alışkanlıkları kazandırılmasına yönelik eğitim, kamu spotu, kampanyalar gibi bilinçlendirme faaliyetleri yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Gıda güvenilirliği, obezite, çevre sağlığı gibi konularda yürütülen Çok Paydaşlı Sağlık Sorumluluğunu Geliştirme Programı güçlendiriliyor. 

KILAVUZ HAZIRLANMIŞTI

Bakanlığın 2022 yılı başında uygulamaya soktuğu projeler kapsamında, İş yerlerinde sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin teşvik edilmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla iş birliği halinde "Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş yeri Programı Uygulama Kılavuzu" hazırlanmıştı. Uygulamalar kapsamında; Aile hekimliği birim sayısının 2022 sonuna kadar 30 bin 680'e yükseltilerek aile hekimi başına düşen nüfusun 2 bin 800 kişiye düşürülmesinin sağlanması da hedefleniyor. Ayrıca birinci basamak sağlık tesislerindeki kanser tarama merkezlerinin sayısı artırılarak kanser taramalarına fiziksel erişim yaygınlaştırılıyor. 

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ DE YAYGINLAŞIYOR

Bu tesislerde görev yapan hekimlerin diyabet, hipertansiyon, kardiyovasküler risk değerlendirmesi, koroner arter hastalığı, inme, kronik böbrek yetmezliği, astım, KOAH yönetimi, çok yönlü yaşlı değerlendirmesi ve izlemi konularına yönelik hizmet içi eğitimlerinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Sağlıklı Hayat Merkezlerinin sayısı gelecek yıl 20 yeni merkezin eklenmesiyle 236'ya ulaşacak. Yapılan bir başka planlamaya göre ise, gelecek yıl 560 bin hastaya evde sağlık hizmetleri ulaştırılacak ve hasta memnuniyetinin ölçülmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Palyatif bakım hizmetleri kapsamındaki yatak sayısı 6 bin 100'e çıkarılacak.