TARIMCILAR HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

İlçe Tarım Müdürlükleri, ağır kış şartlarını bahane etmeden gerek sahada gerekse kurum içi işlerde hiçbir aksamaya meil vermeden çalışıyor.

Tarih: 24.01.2022 18:29
TARIMCILAR HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı İlçe Tarım Müdürlükleri, ağır kış şartlarını bahane etmeden gerek sahada gerekse kurum içi işlerde hiçbir aksamaya meil vermeden çalışarak takdir topluyor. Bu kapsamda, Çat'ta büyükbaş hayvan yetiştiriciliği eğitimleri devam ediyor, Tekman'da Hayvan Kimliklendirmeleri Aşı Uygulamaları ve Anaç Koyun Keçi Tespit Çalışmaları yapılıyor. Oltu'da Sebze Meyve Yetiştiriciliği ve İyi Tarım Uygulamaları Kursları sürüyor, Hınıs'ta Suni Tohumlama ve Yem Bitkileri Bilgilendirme Çalışmaları devam ediyor.  

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜKLERİNDE 'DURMAK YOK YOLA DEVAM'

Çat ilç tarım ve orman müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik olarak Atatürk Üniversitesi Araştırma ve Uygılama Merkezinde 18-20 Ocak tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından büyükbaş hayvan yetiştiriciliği eğitimleri verilerek sertifika töreni yapıldı. Sertifika töreni İl Müdürümüz Osman Akar'ın katılımı ile gerçekleşti. Tekman'da kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına yönelik yönetmelik kapsamında sahipli hayvanlara çip ve kuduz aşısı uygulama çalışmaları yapıldı. Ayrıca ilçede 2021 yılı anaç koyun keçi tespit çalışmaları devam ediyor. Oltu'da, Erzurum Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü, DAP İdaresi,Oltu İlce Tarım ve Orman Müdürülüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Sebze ve Meyve Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları Kursu açıldı. Kursiyerlere MEB onaylı sertifikaları ve tarımsal faaliyetlerde kullanabilecekleri çizme ve tulumları teslim edildi. Hınıs Bellitaş Mahallesi'nde suni tohumlama ve yem bitkileri konusunda çiftçiler bilgilendirildi.