Tarımda Teknoloji Festivali başlıyor

Tarımda Teknoloji Festivali kapsamında lise ve üniversite öğrencilerine yönelik proje yarışması, gösteriler, resim sergileri (hayalimdeki tarım), söyleşiler ve sunumlar yapılacak.

Tarih: 13.01.2023 18:20
Tarımda Teknoloji Festivali başlıyor

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı açıklamada Tarımda Teknoloji Festivalinin başlayacapını duyurup detayları paylaştı. Festival amacı ve içeriği ile ilgili yapılan bilgilendirme şöyle: '' Kurumumuzda Tarım Teknolojileri Festivali düzenlenecektir. Bu kapsamda lise ve üniversite öğrencilerine yönelik proje yarışması, gösteriler, resim sergileri (hayalimdeki tarım), söyleşiler ve sunumlar yapılacaktır. Yarışma, bireylerin ve takımların teknoloji kullanarak tarımdaki problemlere yönelik çözümler oluşturmasını amaçlamaktadır. Bu doğrultuda projeler değerlendirilip uygulamaya konulacaktır. Yarışma konuları; Yarışmalar iki kategoride düzenlenecektir. Yarışmacılar bir kategori seçerek projelerini hazırlayacaktır. 1. Tarımda robotik kodlama çözümleri yarışması. 2. Tarım teknolojisi - akıllı tarım fikir ve tasarımları yarışması. Yarışma Son Başvuru Tarihi, 26 Şubat 2023. Proje Son Teslim Tarihi, 1 Nisan 2023. TARIMTEKNOFEST, 26-28 Nisan 2023. Proje formunu zamanında göndermeyen takımlar yarışmaya katılmaya hak kazanamayacaklardır. Proje formu teslimi takvimde belirtilen gün içerisinde saat: 17:00’ a kadar yüklenmesi gerekmektedir. Takvim ve saatlerde komite tarafından değişiklik yapma hakkı bulunmaktadır. 

ÖDÜLLER

Yarışmada üç aşamada ayrı ayrı değerlendirme neticesinde ön elemeyi geçerek kendi kategorisinde, final değerlendirmesinde dereceye giren takımlara para ödülü verilecektir. Aşağıdaki tabloda belirtilen ödüller, ödül almaya hak kazanan takımlara verilecek toplam tutarı göstermektedir, bireysel ödüllendirme yapılmayacaktır. Birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri, Takım Üyeleri toplam sayısına göre eşit miktarda bölünerek her şahsın belirteceği banka hesabına yatırılacaktır. Yarışma kapsamında dereceye giren takımın danışmanına ödeme yapılacaktır. Danışman yarışma alanına gelmez ise danışman ödülü verilmeyecektir. 

İlk ve Ortaöğretim Kategorisi:   Birinci             7.500 ₺, Danışmöan Ödül Miktarı 3.000 ₺, İkinci 5.000 ₺,        Danışmöan Ödül Miktarı 2.000 ₺, Üçüncü 2.500 ₺Danışmöan Ödül Miktarı 1.000 ₺.

Üniversite kategorisi: Birinci 15.000 ₺, Danışmöan Ödül Miktarı 3.000 ₺. İkinci     10.000 ₺, Danışmöan Ödül Miktarı 2.000 ₺. Üçüncü 5.000 ₺, Danışmöan Ödül Miktarı 1.000 ₺...