Tarımsal üretimde uzman ellere destek

2022 yılında uygulamaya konulan “Uzman Eller Projesi” kapsamında Erzurum'da 19 proje hayata geçirildi. Bu kapsamda toplamda  1.875.000 TL hibe ödemesi yapıldığı açıklandı.

Tarih: 14.11.2022 12:03 Güncelleme: 14.11.2022 12:03
Tarımsal üretimde uzman ellere destek

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal üretimde uzman ellere destek projesi kapsamında ilde 19 programın hayata geçirildiğini açıkladı. Kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak,  tarım,  hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli, uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, eğitimli işgücü ile tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak amacıyla, Bakanlık tarafından 2022 yılında uygulamaya konulan “Uzman Eller Projesi” kapsamında Erzurum'da 19 proje hayata geçirildi.

19 PROJE İÇİN 1.875.000 TL HİBE ÖDEMESİ YAPILDI

Konu ile ilgili Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: '' Tarımsal üretimde uzman ellere destek. Kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak,  tarım,  hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli, uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, eğitimli işgücü ile tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak amacıyla Bakanlığımızca 2022 yılında uygulamaya konulan “Uzman Eller Projesi” kapsamında İlimizde 19 proje hayata geçirildi.  Uzman Eller Projesi kapsamında Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği ve Arı Yetiştiriciliği konularında toplamda 19 proje için 1.875.000 TL hibe ödemesi yapılmıştır.''