TAŞ MAĞAZALARI ESNAFINI KURBAN BAYRAMI TELAŞI SARDI

Erzurum’daki Taş mağazaları esnafını Kurban Bayramı telaşı sardı.

Tarih: 25.06.2023 17:59
TAŞ MAĞAZALARI ESNAFINI KURBAN BAYRAMI TELAŞI SARDI

www.erzurumgunebakis.com/ Muhammet Yılmaz 

Taş mağazalar caddesindeki  kuyumcular ve giyim alışveriş mağazalarında hareketlilik yaşanıyor.

Kurban Bayramı'na hazırlanan vatandaşları bayram alışverişi telaşı sararken Bayram alışverişi denildiğinde akla ilk gelen Taş mağazaları caddesinde bayramlık kıyafet ve ikramlık tatlı alışverişinde hareketlilik yaşanıyor. 

Erzurum esnafı yaşanan yoğunluktan memnun olurken, bazı vatandaşlar ise bütçesine uygun alışveriş yapmaya çalıştı.

Çarşı esnafı, fiyatlarda geçen yıla göre artış yaşanmadığına dikkati çekerken, bayram öncesi giyim satışlarının ağırlıkta olduğunu söyledi.

 Çarşı esnafı,” Kurban Bayramı dolayısıyla bayram hareketliliği başladı. Satışlarımız da çok iyi. Dolardan da etkilenmedik. Ürünlerimizde fazla bir fiyat artışı da yoktur. Allah’a şükürler olsun piyasa da genel olarak iyidir. Bayram kıyafeti alışverişi için aileleriyle birlikte Taş mağazalarına gelen vatandaşlar, özellikle çocukları için bayramlık kıyafet alıyor. Fiyatların geçen yıla göre değişmedi. Alışveriş yapan vatandaşlarımız bu durumdan memnun olduğunu ifade edebilirim. Bayram öncesi tabii ki satışlarımız arttı ancak o kadar yüzümüzü güldürmüyor. Yetişkinler genelle kurban hazırlığı yapıyor. Daha çok da çocukları için bayram alışverişi yapıyor. Kadınlar en çok tunik ve etek satın almayı tercih ediyor. Fiyatlarımız geçen yılın fiyatı. Büyük artış yaşanmadı ama firmaların toptan satışlarında ayrımcılık yapması, fiyatlarda farklılık oluşturuyor. Esas hareketlilik arife günü başlayacak diye umut ediyoruz. Böylelikle hem kurban satıcıları hem de çarşı esnafının işleri hızlanacaktır. Umarız istediğimiz satışları yakalarız.”