TASARRUF ZAMANI

Kış mevsiminin giderek yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde, doğalgaz kullanan vatandaşlar enerji tasarrufunun yollarını arıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
TASARRUF ZAMANI

Nesrin Çetinkaya

Havaların günden güne daha da soğumasıyla birlikle vatandaşların kombi kullanımı da arttı. Hemen her evde bulunan kombilerin bakımı hususunda uyarılarda bulunan Kombi Ustası Eşref Bulut, düzenli bakımı yapılmayan kombilerin yüksek gaz tüketiminden dolayı vatandaşın cebini yaktığını kaydetti. Kombilerin 2-3 yılda bir mutlaka temizletilmesi gerektiğini dile getiren Bulut, bu sayede tasarruf sağlanacağına dikkat çekti. Yaklaşan kış mevsimi öncesinde de mutlaka kombi bakımının yapılması gerektiğini belirten Bulut, güvenli ve kaliteli ısı için dikkat edilmesi gereken önemli uyarılarda bulundu.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bulut, ?Kış mevsimi yaklaşıyor. Bu noktada da hemen hemen her evde bulunan kombilerin bakımının yapılması şarttır. Vatandaşlarımız genel olarak bundan kaçınıyor. Bakımın ve temizliğin çok fazla bir maliyeti yok. Üstelik kombi bakımı yapılmadığı zaman aşırı ve yüksek gaz tüketiminden dolayı vatandaşımız daha fazla yakıt parası ödemek zorunda kalıyor. Ayrıca bakımsız kombi sağlık açısından da zararlara yola açabiliyor. Kombiden çıkan gaz ev içinde anlaşılmadığı için zehirlenmelere yol açabilir. Bu hususta da çok dikkatli olmak lazım, özellikle de gece uyurken.  Birde vatandaşlarımıza çelik baca kullanmalarını tavsiye ediyorum, hala daha kullanılmakta olan alüminyum bacalar son derece tehlikeli. Çünkü yanan gaz kombiden dışarı sızıp zehirlenmelere neden olabilir. bu noktada insanlarımız, vatandaşlarımız kesinlikle kombi bakımlarını yaptırsınlar, hem can güvenliği için, hem de ceplerinin daha fazla yanmaması için bu şart? diye konuştu.