Taşeron işçiler şokta!

Erzurum Şeker Fabrikası´ndan yaklaşık 150 taşeron işçi, işten çıkarılıyor?

Tarih: 01.01.0001 00:00
Taşeron işçiler şokta!

 

Erzurum Şeker Fabrikası´nda çalışan taşeron işçiler, işten çıkarılıyor. Şeker Fabrikası çalışanları, mağdur edilmeyeceklerine dair verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek, hükümet yetkililerine seslendiler: ?Sözünüzün gereğini yapın?

?HÜKÜMET YETKİLİLERİNE SESLENDİLER?

Erzurum Şeker Fabrikası´nda 150 taşeron işçiye, önümüzdeki pazartesi gününden itibaren işe gelmeyin duyurusu yapıldı, taşeron işçiler adeta yıkıldı. Kendilerini fabrikanın bahçesine atan taşeron işçiler, ateş püskürdü. Hükümet yetkililerinin kendilerine verdiği sözü hatırlatan taşeron işçiler, ?Mağdur olmayacaksınız dediler, mağduriyetin daniskasını yaşatmaya yeltenenler var? diyerek kendilerine verilmiş sözlerin yerine getirilmesini beklediklerinin altını çizdiler.

?HANİ SORUN YAŞANMAYACAKTI?

İşçiler, ?Bize özelleştirme kararı uygulandığında işten çıkarılmayacağımıza dair söz verdiler. Biz bununla ilgili resmi kurumlara da başvurduk. İlgili yerlere de derdimizi anlattık. Gittiğimiz her kurumda sorun yaşamayacağımızı söylediler. Hükümet yetkilileri defalarca mağdur olmayacağımıza dair bizlere söz verdiler. Şimdi de bir anda işten çıkarılıyoruz. Mağdur durumdayız.? diye konuştular.

SÜREÇ VE VERİLEN SÖZLER

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararı kamuoyunda oldukça ses getirmişti. Geçtiğimiz aylarda hükümetin devlete ait 14 şeker fabrikasının özelleştirileceğini duyurması ile özellikle bu fabrikalarda çalışan işçiler, işten çıkarılma korkusu yaşamıştı. Hükümet yetkilileri kimsenin mağdur edilmeyeceğine dair açıklamalarda bulunmuş, işçiler rahat bir nefes almıştı?

5 HAZİRAN´DA SATIŞ ONAYLANMIŞTI

Türkşeker´e ait Erzurum şeker fabrikası, 10 Mayıs´ta ihaleye çıkmış, 287 milyon lira ile Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ devredilmişti. Özelleştirme Yüksek Kurulu Türkşeker´e ait şeker fabrikasının özelleştirilmesini ise 5 Haziran´da onaylamıştı?