Taşeron işçilerinin gözü kulağı mecliste

Taşeron meselesinde gözler meclisten çıkacak kararda. Taşeron işçilerinin büyük bir umutla kadro beklediğini kaydeden Türkiye Yol-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Recayi Kaya, ?Çıkacak kararı bekliyoruz, umarız bu hafta içinde kesin bir sonuçla bu sorun

Tarih: 01.01.0001 00:00
Taşeron işçilerinin gözü kulağı mecliste

Nesrin Çetinkaya

Taşeron meselesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım´ın yaptığı açıklamalar doğrultusunda gözlerin meclisten çıkacak kararda olduğunu ifade eden Türkiye Yol-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Recayi Kaya, 1 ve 2 No´lu şubelerinde 500´e yakın taşeron işçinin bulunduğunu anımsattı. Şuan ki süreçte belirsizliğin hâkim olduğunu kaydeden Kaya, taşeron ile çalışanların sorununun Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile halledileceğini söyledi. Aralık ayının sonuna kadar taşeron işçilerin devlet güvencesine kavuşmaları yönünde temennilerini bildiren Kaya, ?Çıkacak kararı bekliyoruz, umarız bu hafta içinde kesin bir sonuçla karara bağlanır bu sorun? diye konuştu.

TAŞERON MESELESİ SONUCA BAĞLANACAK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kaya, ?Taşeron meselesinde Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız,  Çalışma Bakanımız ve Türk-İş Başkanımız belirli toplantılarda 2017 yılsonuna kadar taşeron işçilerin güvence altına alınması yönünde görüş bildirdiler. Aralık ayının sonuna kadar arkadaşlarımız inşallah devlet güvencesine kavuşacaklar. Geçtiğimiz günlerde Başbakanımız Binali Yıldırım, taşeron ile çalışanların sorununu Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile halledeceklerini söyledi.  Yine aynı şekilde Cumhurbaşkanımız da, konuyla ilgili olarak Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığının yoğun bir çalışma yaptığını ifade etti. Bu hafta içinde konunun Meclise gitmesiyle birlikte bütçe müzakerelerinin de arkasından inşallah taşeron meselesi sonuca bağlanacak? ifadelerine yer verdi.

GÖZLER MECLİS´TE

İşçilerin meclisten çıkacak kararı büyük umutla beklediğine dikkat çeken Kaya, ?Tabi bunların hangi şekilde sözleşmeli mi, 657´ye mi tabi, iş kolu tutarlarsa hangi sendikaya üye olacakları şuanda belli değil. Konu 5 Aralık´ta meclise geliyor. Komisyonda nasıl değerlendirilir, meclis nasıl bir karara verecek, bunu hep beraber takip edip göreceğiz. Şuanda bir belirsizlik var. Arkadaşçalarımız hangi, statüde çalışacaklar, işyerleri kendi bünyelerinde şirketler kurup da 3´er yıl sözleşmeli mi çalışacaklar, daha sonraya mı kadroya alınacaklar, bu süreç daha belli değil. Bugün itibari ile meclisten çıkacak olan karar doğrultusunda, hareket edeceğiz. Bizim sadece 2 No´lu şubemize bağlı 400´e yakın taşeron işçimiz var. 1 No´lu şubede ise yaklaşık olarak 70-80 kişi civarında taşeron işçi var. Çünkü onlar kadro aldılar ve epey bir azalmaya gittiler. Çıkacak kararı bekliyoruz, umarız bu hafta içinde kesin bir sonuçla karara bağlanır bu sorun. Gözümüz meclisten çıkacak karardadır? şeklinde konuştu.