TAŞHAN ESNAFI GELEN ZAMLARDAN DOLAYI FATURALARINI ÖDEYEMEDİ!

Erzurum’da bulunan Rüstem Paşa Bedesteni esnafı elektrik borcunu ödeyemiyor.

Tarih: 15.09.2023 18:47
TAŞHAN ESNAFI GELEN ZAMLARDAN DOLAYI FATURALARINI ÖDEYEMEDİ!

www.erzurumgunebakis.com/Rabia Aslan KARAKAŞ

 Enflasyondan etkilenen Taşhan esnafı artık zamlara güç yetiremediğinden dolayı elektrik borcunu ödeyememesinden kaynaklı Erzurum’un elektrik şirketi olan Aras edaş tarafından kesim işlemi başlatıldı.

Gelen zamlardan ötürü elektrik faturasını ödeyemediklerini ifade eden Taşhan Esnafları iş yapamadıklarından kaynaklı kira aidatlarını, faturalarını ödeyemediklerini söyledi. 

 

Esnafın elektiriği kesik..

Taşhan Esnafı,” enflasyondan dolayı gelen zamların durma noktası yok. her hafta her şeye zam geliyor. bu yüzden işlerimiz düştü. satış yapamıyoruz. satış yapamadığımızdan kaynaklı elektrik, doğalgaz, su faturalarını ve kira aidatlarını ödeyemiyoruz. tabi biriken elektrik borcundan kaynaklı da Aras edaş gelip kesiyor.  Bugünde bir esnaf arkadaşımızın elektrik faturası birikmesinden dolayı kesme işlemini başlattılar. esnaf arkadaşım da bizler de kara kara düşünüyoruz. ne zaman zamlar duracak. ne zaman zam yılda iki kere geldiği dönemlerde olacak diye düşünüyoruz. işin içinden çıkamıyoruz. yıllardır burada esnaflık yapıyorum. şu 3 yıldır ilk defa bu kadar sorun yaşadığımı hatırlıyorum. 

 

Bir an önce çözüm istiyoruz

2021 yılında asgari ücret az olmasına rağmen her şey alınıyordu. geçim oluyordu. şimdi asgari ücret yüksek ama paranın değeri düştü.  alım gücü düştü. artık Dolar, Euro kuru yükselmeyi bıraktı. şimdi motorin grubu yükselmeye başladı. motorin yüksek olursa her şey ithalatla oluyor. daha da sorun yaşanacak.  devletin bir an önce bu duruma el atmasını sahipsiz bırakmamasını istiyoruz.”