TAŞHAN ESNAFI SİFTAHSIZ DÜKKAN KAPATIYOR

Taşhan esnafı iş yapamadığı için siftahsız dükkân kapatıyor.

Tarih: 14.11.2023 17:57
TAŞHAN ESNAFI SİFTAHSIZ DÜKKAN KAPATIYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Yabancı turistin kendilerine faydası olmadığını ifade eden Taşhan esnafı yöneticisi Turgut Köroğlu, belediyelerin Taşhan’a yerli ve yabancı turist çekmesi için çeşitli yeni projeler yapması gerektiğini söyledi.

Kööroğlu,”  Yabancı turistin bize çok bir faydası yok tarihi yerleri sadece geziyor ondan sonra çıkıp gidiyor ve Oltu taşını tamamen tanıtamıyoruz bu da büyük bir eksiklik. Bizler turistlerle iç içe değiliz bunu devlet yetkililerinin karşılaması lazım, yani kültür Turizm Bakanlığı olsun veya belediyenin kültür turizmi olsun kendileri karşılayıp buradaki yetkililerle görüşüp Taşhan’ın tanınırlığını artırmalılar. Yerli turistlerde artış olmadı sezon genelde yaz aylarında iyidir ama kışın işler yüzde yüz düşüyor. Yani öyle gün oluyor ki 2-3 gün iş yapabiliyoruz bazen siftahsız evimize gidiyoruz.”

Bir Tesbihi 3 Bin TL’ye satıyorlar söylemi yanlış 

“Birde şu söylemler var bir tesbihi  3bin TL’ye satıyorlar. Bir hafta da 15 bin TL kazanıyorlar.  diye konuşmalar var. Bu fikir  yanlış bunu çıkaranlar tamamen Taşhan'ın istemeyen ya çevremizdeki ya insanlar  bizim kendi Erzurumlu milletimiz yani işin gerçeği bu  500 liraya mal edip de 5bin TL’ye sattığımız bir tespih yok öyle bir durum yok çünkü bunda bir göz nuru bir el emeği var   tespihin piyasası şu anda madenler çıkması çıkış şekli zor olduğu için zor getiriliyor.  Bunun fiyat olarak üstüne koyulması bir tespitte iyi bir tespit 3 milyarlık 5 milyarlık tespit diyorum  o tarz tesbihi en az bir hafta çalışıyor el emeği ve göz nuru işçiliği var.  Yani atölyeci  buna çalışıyor getir  bizde  o tesbihi aldığımız  zaman yani ortalama en az 3 buçuk 4 milyar  para veriyoruz. 10'a çıkart para verirsen bunun yanında gümüş püskül 10'a çıkart bağlısın vitrinden bu ise 300 TL 500 TL kar ile satıyoruz. gerçek bu yani burada 5 milyarlık bir tespihi satıp da işte yüzde 100 karı diye bir kar amacı yok böyle olsa burada o zaman esnaf mutlu olur”