Taşhan Esnafında son durum

Taşhan Yönetim Başkanı Vahap Yağmur Taşhan Esnafının geldiği son durumdan bahsetti.

Tarih: 22.10.2023 22:42
Taşhan Esnafında son durum

www.erzurumgunebakis.com/ Muhammet Yılmaz 

Osmanlı kervansaray mimarisinin şaheser örneklerinden biri olan ve eskiden yolcuların gece gündüz fark etmeksizin her çeşit ihtiyaçlarının karşılandığı yer olan Taşhan çarşısı günümüzde de varlığını devam ettirmekte ve  ağırlıklı olarak Erzurum'a ait Oltu taşının, beraberinde farklı değerli taşların işlenerek aksesuar, tesbih, yüzük veya dekoratif ürünleri üretilip satılmasına olanak sağlıyor. 

Geçmişten bu güne kadar bir çok yerli yabancı turisti ağırlayan Taşhan çarşısı şimdilerde eski bereketini bulamıyor ve çarşıda esnaflık yapan kişileri olumsuz anlamda etkiliyor.

konuyla alakalı görüşlerini aldığımız Taşhan Yönetim Başkanı Vahap Yağmur ise Taşhan Çarşısı için, “ Taşhanın durumu şu anda iyi değil, ne yerli insanımız geliyor ne de yabancı turistler geliyor. okulların açılmasıyla dışarıdan gelen öğrencilerinde bizlere olumlu anlamda bir etkisi olmadı çünkü onlarda ancak kendilerini idare ettirebiliyorlar” diyerek, “ Beklentimiz büyük umut ediyoruz Taşhan Çarşısı eski haline geri dönecek” ifadelerini kullandı.

Yağmur, “ Taşhan Çarşısı yıl içinde yaz aylarında bile durgunluk yaşamışken kış mevsimin gelmesiyle bu durum daha da kötüye gidecek çünkü kışın çok fazla talep olmuyor, olanlarda zaten tanıdıklarına yaptırıyor buraya gelip dükkan dükkan gezip farklı modellere bakmıyorlar bile. Esnafımız ciddi anlamda olumsuz etkileniyor çünkü kış, iş yok iş olmayınca da gelir olmuyor, bakıldığı zaman hayat pahalı nasıl olacak bilmiyorum"