TAŞHAN ESNAFININ İŞLERİNDE DURGUNLUK YAŞANIYOR

Erzurum'daki Taşhan esnafı işlerinin durgunluğundan şikâyetçi

Tarih: 21.05.2023 18:58
TAŞHAN ESNAFININ İŞLERİNDE DURGUNLUK YAŞANIYOR

www.erzurumgunebakıs.com / İhsan KUMRU

Yerli ve yabancı turistin Taşhan pasajına yeteri kadar ilgi göstermediğini ifade eden Rüstem Paşa Bedesteni esnafı yabancı ve yerli turistlerin geldiği zaman daha çok satış yaptıklarını söylediler. 

Taşhan esnafları, gelen zamlar nedeniyle satışlarda durgunluk yaşandığını yerli turistlere çok satış yapamadıklarını daha çok yabancı turistlerle satış yaptıklarını dile getirdiler. 

 

Yakup Öztürk, “Eski yıllara nazaran alımlarda düşüş oldu. Oltu taşı Erzurum iline ait bir taş olduğu zaman yabancı turistlerin hatıra olarak almaları oluyor. Erzurum’un yerli turistlerin alımlarında çok fazla rağbet olmuyor. Örneğin eşine, dostuna, aile yakınına hediye almaları olduğu zaman alımları olmaktadır. Gezi turları düzenlendiği zaman dışarıdan gelen yerli turistlerin alımları daha fazla oluyor. Erzurum’un yerli vatandaşlarına pek bir şey sattığımızı söyleyemeyiz.” 

Şerif Çelebi; “Seçim döneminden dolayı şuan turist beklentilerimizde düşüş oldu. Yabancı turistler şuan ki zaman diliminde nadiren görülüyor. Ama yaz döneminde yerli turistler daha çok geliyor. Oltu taşı tesbihleri olsun, gümüş yüzükler olsun ilgileri oldukça güzel. Alımlar da daha önceki yıllara nazaran gelen zammın nedeniyle satışlarımız da düşüklük var. Yine de alımlarda rağbet var.”

Muhammet Muşlu, “Sezonun tam açılmamasından dolayı fazla rağbetin olduğunu söyleyemeyiz. Artık okulların kapanmasıyla, yaz ayının gelmesiyle beraber bir rağbet bekliyoruz. Zevk işine bağlı olduğu için kişinin zevkine göre alımlar olmaktadır. Biz de daha çok yabancı turistlerin geldiği zaman diliminde rağbet artıyor.”