TAŞINMAZLARDA YENİ DÖNEM ERZURUM’DA BAŞLADI MI?

Geçtiğimiz günlerde bir kısmı noterlere devredilen taşınmaz işlemlerinden, Erzurumlu vatandaşlar ne kadar haberdar?

Tarih: 01.09.2023 20:11
TAŞINMAZLARDA YENİ DÖNEM ERZURUM’DA BAŞLADI MI?

www.erzurumgunebakıs.com / Rabia Aslan Karakaş 

Yetkililerden alınan bilgilere göre taşınmaz işlemlerinin noterlerde yapılmasından vatandaşların büyük bir kısmı henüz haberdar olmadığı anlaşılıyor. 

Noterler ve tapu müdürlüğünün aralarında ki bütünleşme tam sağlandığı zaman, bu uygulamanın tamamen yerleşeceğini belirten Erzurum 1. Noter yetkilileri, sistemin eksiklerinin giderildiği zaman vatandaşların bu uygulamayı daha kısa sürede benimseyeceğini söylediler. 

“Tapuyla tam olarak uyum sağlanmış değil. Biraz da noterin çabasıyla, tapu müdürlüğüyle bir şekilde irtibata geçerek taşınmaz satışlarını yapmaya başladık. Ancak şu anda tam anlamıyla hayata geçmiş değil. Sistem tam oturmadığı için eksikleri mevcut. Zaman içinde tamamlanacaktır. Bizim uyguladığımız bu sistemin bütün kurumlarla bütünleşmesi lazım. Zaman içinde bunların hepsi gerçekleşecek ve mükemmeli bulacağız. Şu anda Erzurum’da alım-satım başladı ancak henüz yaptıran olmadı. Tapu müdürlüğü bu işi neredeyse 150 senedir yapıyor. Bu işi bizde yapmaya başladık ancak biz daha yeniyiz ve tapu müdürlüğü kütüğüne direkt olarak erişimimiz yok. Tapu müdürlüğünün bize verdiği verilerle biz işlemlerimizi yapıyoruz. Eksik gördüğümüz yerleri tamamlıyoruz. Araç satışlarında olduğu gibi bunu da mükemmel bir şekilde yapıyoruz. Tabi bütün bunların dışında vatandaşın da bu uygulamayı biraz daha benimsemesi gerekiyor. Bu uygulama noterlerde henüz emekleme aşamasında. Vatandaşlarımız da bunu en kısa sürede benimseyecektir.”