Taşkesenlioğlu´na yeni görev

Ak Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Ak Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.Taşkeselioğlu´nun´nun önemli bir göreve getirilmesi, hemşehrileri tarafından sevinçle karşılandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Taşkesenlioğlu´na yeni görev

 

Nesrin Çetinkaya

Ak Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili   Zehra Taşkesenlioğlu´nun Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesi ilde büyük bir memnuniyetle karşılanırken,  AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet emin öz konuya ilişkin yaptığı açıklamada ?AK Parti MKYK Üyemiz ve Erzurum Milletvekilimiz Sn.Zehra TAŞKESENLİOĞLU, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Kendisini tebrik eder, yeni görevinde muvaffakiyetler dilerim? ifadelerine yer verdi.

Zehra TAŞKESENLİOĞLU KİMDİR?

Erzurum - 1972, Masar, Saide.

Ekonomist; Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesinde İktisat, Bahçeşehir Üniversitesinde Avrupa Birliği İlişkileri alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. ABD´de başladığı doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Siyasi hayatına 1992 yılında Refah Partisinde başlayarak, AK PARTİ İstanbul İl Başkanlığında Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam etti. Bölgesel kalkınma, göç ve göç yönetimi, enerji politikası alanında çok sayıda araştırma, rapor ve makalesi yayımlandı. ABD, İngiltere, İtalya, Almanya, Fas, Cezayir, Belçika, Macaristan, Bosna Hersek, Tanzanya, Uganda, Ruanda ve Sudan´da birçok eğitim ve projede yer aldı.

25 ve 26. Dönemde Erzurum Milletvekili seçildi. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcülüğü, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu, Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Türk Grubu üyelikleri yaptı. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu ve Türkiye - Avrupa Birliği

Taşkesenlioğlu; çok iyi düzeyde İngilizce, Swahili (Afrika Dili) ve az düzeyde Fransızca bilmektedir.