Tatil rezervasyon dolandırıcılarına dikkat!

Tatil rezarvasyonu yaptırıken dolandırılan vatandaşlarla ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını hatırlatan Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, önemli uyarılarda bulundu.

Tarih: 26.04.2023 12:27
Tatil rezervasyon dolandırıcılarına dikkat!

GÜnebakış/Sinan AYDIN 

Merkezi Erzurum'da bulunan Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, yaz aylarının gelmesi ile birlikte tatil planı yapan vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Tatil rezarvasyınu yaptırıken dolandırılan vatandaşlarla ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını hatırlatan Başkan Altay, '' Maddi imkanları elverdiğince tatil rezervasyonu yapan tüketicilerden dolandırıcılar veya profesyonel olmayan acenteler nedeniyle her yıl onlarca şikayet alıyoruz. İnternet üzerinden tatil rezervasyonu konforlu ve vakit kaybını önlediği kadar risklerinin de olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir.'' dedi. 

''İLANLARI ARAŞTIRMADAN 

KESINLIKLE BAĞLANTIYA GEÇMEMELİ''

Altay, uyarılarına şöyl'e deeam etti: '' Özellikle sosyal medya üzerinden reklamı yapılan tatil beldeleri ilanlarını araştırmadan kesinlikle bağlantıya geçmemeli ve herhangi bir ücret ödemesi, kart çekimi yapılmamalıdır. Çünkü sosyal medya üzerinden tanıtımı yapılan seyahat acentesi reklamlarının pek çoğunun kurumsal ve ticari kimliği, açık adresi, vergi numarası, resmi telefonu yoktur. Yani tüketici hakem heyetine müracaat edilse dahi bir sonuç alınamayacaktır. İnternet üzerinden rezervasyon yaparken seyahat acenteleri doğrulama sisteminden ilan veren sitenin güvenilirliği kontrol edilmelidir. Tesisin TÜRSAB üyesi olup olmadığı ve şikayetler detaylıca araştırılmalıdır.''