TAVUK DÖNERCİ İŞLETMECİLERİ BEYAZ ETE GELEN ZAMLARDAN DERT YANDI

Erzurum’da bulunan Tavuk dönerci işletmecileri Beyaz ete gelen zamlardan dert yandı.

Tarih: 29.04.2023 19:53
TAVUK DÖNERCİ İŞLETMECİLERİ BEYAZ ETE GELEN ZAMLARDAN DERT YANDI

www.erzurumgunebakis.com /Rabia ASLAN KARAKAŞ 

Tavuk döner satışlarının son birkaç ay içerisinde depremin etkisiyle öğrencilerin olmamasından ötürü işlerinde düşüş yaşandığını ifade eden tavuk döner lokantası işletmecisi Ahmet Gülpınar isimli esnaf, beyaz et fiyatlarındaki yükselişle birlikte işlerinin düşüş yaşadığını söyledi. 

 Gülpınar ,“Tavuk dönerin porsiyonunu 50 TL’den satıyoruz. Yarım ekmek tavuk döner 30 TL’ye satılıyor Tam ekmek tavuk döner fiyatı ise 60 TL den satmaktayız.   Neredeyse zamlardan önce 5 tane yarım ekmek tavuk döner yeniliyorken şimdi 1 tane yenilmekte Fiyatlardaki yükselişin devam etmesi halinde beyaz ete olan artan ilginin, zamanla düşmesinden endişe duyan esnaf Ahmet Gülpınar , “Fiyatlar gösterdi ki, artık Tavuk döner de zengin yemeği oldu. İşçisinden memuruna, esnafından işsizine varıncaya kadar artık herkes tavuk dönerle besleniyor.” diye konuştu.

 

BEYAZ ET LOKANTALARININ SAYISINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Öte yandan Beyaz et fiyatlarındaki yükselişin ardından yıldızı parlayan meslekler arasında yer almadığını Tavuk dönerciliğin, işletme sayısını da her geçen gün düşüş yaşandığını dile getiren Ahmet Gülpınar, Ramazan ayından sonra Erzurum’da tavuk döner üzerine iş yerleri açılmasının aksine iş yerlerini kapatan esnaflar olduğunu dile getirdi.

 

Gülpınar , “Beyaz et fiyatlarının yükselmesi, beyaz et lokantalarının sayısında düşüşe neden oldu. Daha önce iş sahibi olan meslektaşlarım zamanla işsiz kalmaya başladı Beyaz ete zamdan dolayı talebin azalmasıyla, piyasadaki işler de düştü Bu yüzden işyeri sayısının düşmesi satışlarımızı etkiledi. Bundan önce tavuk dönere fakir fukaranın ve öğrencilerin milli yemeği gözüyle bakılıyordu. Fakat şimdi toplumun her kesimi tavuk döneri tercih ediyor.  Özel günlerin ve zenginlerin yemeği haline geldi. Bu arada Erzurum’da tüketilen tavuk dönerin yarısından fazlasının, üniversite öğrencileri tarafından tüketiliyor ” ifadelerini kullandı