taze balık nasıl anlaşılır?

Kış ayları yaklaşırken balık, bağışıklığı artırıcı güce sahip

Tarih: 22.09.2023 21:02 Güncelleme: 22.09.2023 21:03
taze balık nasıl anlaşılır?

 www.erzurumgunenakis.com/ İhsan Kumru 

Taze balığı anlamanın püf noktaları ile açıklamada bulunan Balık satışı yapan Yüksel Dalğacı, balığın tazeliği, etinin sertliğinden, kulağından, gözlerinden, parlaklığından belli olduğunu söyledi.

Dalğacı,”  Balığın tazeliği, etinin sertliğinden, kulağından, gözlerinden, parlaklığından belli olur. Bir o kadar da balığın gösterişi zaten belli olur. Balığı elinizle tuttuğunuz zaman balığın kendini salmaması lazım. Parlak olması kulaklarının kırmızı olması lazım bu tarz balıklarda bir sorun olmaz. Asıl tazelik konusu hamsi ve istavritte. Buzhane mevsimi başladığı zaman çok zorluk olur. Onun için balıkçına güveneceksin gerisi yalan. Vitamin bakımından en zengin gıdalardan biri olan balıketini, düzenli tüketmenin insan sağlığına olan katkıları saymakla bitmez. “

“Taze balığın solungaçları parlak kırmızı renktir”

“Özellikle mevsim geçişlerinde bolca tüketilen balıklar, sofralara gelmeden akıllarda soru belirir. Balıketi, protein ve içerisinde bulunan birçok doymamış yağ asidi sayesinde vücudun en temel besin maddeleri arasındaki popülerliğini her daim korumaya devam ediyor. Kış ayları yaklaşırken balık, bağışıklığı artırıcı, sahip olduğu vitaminler bakımından zenginliği ve hastalıklardan koruyucu özelliği sayesinde alışveriş listenizin kuşkusuz vazgeçilmez lezzeti. Taze balığın gözleri parlak ve canlı iken bayat balığın gözleri donuk, içe çökmüş ve biraz kuru olacaktır. Balığın taze olduğunu anlamanın diğer basit yolu ise solungaçlarına bakmaktır. Taze balığın solungaçları parlak kırmızı renkte iken bayat balık solungaçları solgun, kahverengi tonlarında ve kötü kokuludur.”