TCDD'den cumhuriyete özel müze ziyareti

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD)  Erzurum İşletme Müdürlüğü Cumhuriyet Bayramının 100. Yılı dolayısıyla Erzurum’daki minik öğrencileri müzeyle buluşturacak.

Tarih: 25.10.2023 17:40
TCDD

 

 Erzurum’daki okullardaki öğrencileri Cumhuriyet Bayramının 100. Yılı olması dolayısıyla Erzurum Gar müzesini ziyaret ettiklerini ifade eden TCDD Erzurum İşletme Müdürlüğü yetkilileri, şuana kadar 10 okuldan 800 öğrencinin gezdiklerini söyledi.

Yetkililer,” Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD)  Erzurum İşletme Müdürlüğü olarak Cumhuriyet Bayramımızın 100. Yılı olması nedeniyle Erzurum’daki öğrencilerimizi Gar müzemizle buluşturuyoruz.  İlimizden 10 okuldan 800 öğrenci müzemizi gezdi.  Erzurum Gar Müzemiz 2000 yılında kurulmuş olup, 150 yıllık eserler var. Müdürlüğü bünyesinde kurulan müzede, 320 adet tarihi belge, araç ve gereç bulunuyor. Müzede, Erzurum'a 1939 yılında ilk tren gelişi dolayısıyla düzenlenen törenden fotoğraflar, yolcuların trene binmeleri için çalan büyük bir zil, dönemin demiryolu çalışanlarının kullandığı aletler ile gaz lambaları, mors aleti, manyetolu telefonlar, Erzurum Garı açılışı sebebiyle bastırılan madalya ile yine o yıllarda trenlerde hasta yolcuların tedavileri için kullanılan ilaçlar da yer alıyor. Müzede sergilenen araçlar adeta tarihi belge ve antika olarak değerlendiriliyor. Gar müzemiz ziyaretçi akınına uğruyor. Gar müzemiz ücretsiz olup isteyen vatandaşlarımız gelip görebilir ve gezebilirler.”

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları hizmet kalitesini yükseltti

“Her geçen gün demir yollarına rağbet artıyor.  Rağbet arttığından dolayı bizde hizmet kalitemizi yükseltmek zorundayız. Zaten birbirine paralel olarak artış sağlıyor. Tabi ki geçmiş yıllara mukayese edildiği zaman demir yollarında hem kalite hem hizmet sürekli artmaktadır. Bu da zaten yolcularımızın bize göstermiş olduğu teveccühlerinden, bizi tercih etmeleri  bu hedefimize vardığımızın göstergesidir. Hem yazın  hem kışın demir yollarına sürekli ilgi var. Her geçen gün ilgi odağı haline geliyoruz, insanlar demir yollarını tercih etmektedirler.”