TDP Erzurum'da seçimlere iddialı hazırlanıyor

TDP Erzurum İl Başakanı Nizamettin Kartal, teşkilatlanma çalışmaları ve seçim hazırlıklarını Gazeteniz Günebakış'a anlattı. Seçimlere Erzurum'da iddialı hazırlanan TDP, vekil ve belediye başkanları çıkarmayı hedefliyor.

Tarih: 27.07.2022 10:51
TDP Erzurum

Sinan AYDIN  

Genel Başkanlığını deneyimli siyasetçi Mustafa Sarıgül'ün yaptığı Türkiye Değişim Partisi (TDP) Erzurum İl Başakanı Nizamettin Kartal, teşkilatlanma çalışmaları ve seçim hazırlıklarını Gazeteniz Günebakış'a anlattı. Yeni kurulan bir parti olmalarına rağmen Erzurum'da da teşkilat çalışmalarını büyük ölçüde tamamladıklarını ifade eden Başkan Kartal, Türkiye Değişim Partisi olarak tüm Türkiye'de olduğu gibi Erzurum'da da değişim istediklerini söyledi.

''MUSTAFA SARIGÜL ERZURUM'DAN ÇOK MEMNUN AYRILDI''

TDP Lideri Mustafa Sarıgül'ün önceki gün yaptığı Erzurum ziyaretinden çok mennun ayrıldığını ifade ederek açıklamalarına başlayan TDP Erzurum İl Başkanı Nizamettin Kartal, '' Protokolumüz güzel bir karşılama sergiledi. Başta Valimiz Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen olmak üzere hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. Bizleri onurlandırdılar. Gerçekten büyük bir mücadele içinde vargücümüzle gece-gündüz demeden ’durmak yok yola devam’ mantığı ile çalışmaya gayret gösteriyoruz. Sayın Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül, Erzurum’dan çok gurur verici bir şekilde menun ayrıldı. Protokolümüz olsun halkımız olsun esnaflarımız olsun gerçekten yoğun bir ilgi gösterdiler sayın Genel başkanımıza.

''13 İLÇEMIZDE TEŞKİLAT ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK''

İlgilerinden dolayı tüm Erzurum halkımıza, teşkilatımıza protokol üyelerimize gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bizleri onure ettiler. Genel başkanımızda mutlu ve güzel bir şekilde ilimizden ayrıldı. Kendisi de Erzurum ziyaretinin çok güzel geçtiğini ifade etti.'' dedi.  Türkiye Değişim Partisi Erzurum İl Başkanı Nizamettin Kartal, teşkilat çalışmalarındaki son durum ile ilgili şunları söyledi: '' Teşkilat çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda 13 ilçemizde teşkilat çalışmalarımızı tamamladık.    Diğer ilçelerimizde de teşkilatlanma çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede diğer ilçelerimizde de kongrelerimizi yapıp teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamlayarak seçimlere hazır gireceğiz inşallah.''

''HEDEFİMİZ ERZURUM'DAN MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK''

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Erzurumda da seçimlvre iddialı hazırlanan TDP, vekil çıkarmayı hedefliyor. İl Başkanı Nizametin Karta, seçim hedefleri ie ilgili bir soru üzerine, '' Hedefimiz Erzurum'da Milletveliki de çıkarmayı düşünüyoruz, belediye başkanı da çıkarmayı düşünüyoruz. Diğer siyasi partiler gibi meclis üyeliklerimizi de çıkarmayı düşünüyoruz. Tabi bunun için son derece gayretli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Rabbim neyi nasip etmişse o ilerleyen zaman içerisinde belli olacak. İttifaklar belli olduktan sonra son durum daha çok netleşecek'' ifadelerini kullandı.

''HALKIMIZ BİR ARAYIŞ İÇİNDE''

''Şuanda halkımız bir arayış içersinde'' diyen TDP İl Başkanı Nizamettin Kartal, açıklamalarına şöyle devam etti: '' Gerçekten halkımız bir değişim istiyor. Ama a partisi olur, ama b partisi olur, ama c partisi olur. Vatanımıza, devletimize ve ilimize hangi parti hayırlı ise rabbim o partiyi nasip etsin inşallah. Temenimiz bu yönde.'' İki ittifakında dışında bir parti oldukaları hatırlatılıp genel başkanları Mustafa Sarıgül’ün ittifaklar konsundaki düşünceleri sorulan TDP İl Başkanı Kartal, '' Şuanda görüşmeler devam ediyor. Zaman da çok erken. Sayın Genel Başkanımıza partimizin hangi ittifakta yer alacağını sorduğumuz  zaman, kendisi de çok erken olduğunu, görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Zamanı geldiğinde partimiz ve ülkemiz miletimiz devletimiz için hangisi hayırlısı ise onu yapacaklarını söylüyorlar. Ama şuanda net bir durum yok. Ama bir ittifakın içerisinde bulunacağız.'' şeklinde konuştu.

''HÜKÜMETİN ÇALIŞMALARINI BAŞARILI GÖRÜYORUM''

Hükümetin politikalartı ve tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin Türkiyeye yansımaları konusunda görüşleri sorulan TDP İl Başkkanı Nizamettin Kartal, açıklamalarına şöyle devam etti: '' Ben şahsım olarak hükümetin çalışmalarını başarılı görüyorum. Ne kadar sıkıntılı olsa bile, yani sıkıntılar gözükse bile. Ama halkımız gerçekten zorlanmadan rahat yaşamaya alıştı. Ne kadar şuanda ekonomik sıkıntı olsa bile günümüzde ama pek halkımıza ekonomik sıkıntının yansıdığını ben göremiyorum. Yani Türkiye genelinde de geziyorum, Erzurun ilinde de bunu gözlemliyorum. Ülkemiz bu satten sonra hep iyi yerlerde olacak. Ondan şüphem yoktur.''

''PARTİMİZİN ANLAYIŞI EKONOMİK MİLYETÇİLİK''

Seçimde partisinin hedefleri sorulan TDP İl başkanı Kartal, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: ''Bizim seçimdeki hedeflerimiz tamamen partimizin anlayışı ile ekonomik milliyetçilik. Şuanda mesela halkımız gerçekten ne kadar zor yaşadığını anlatsa bile, zor yaşadığını da görüyouz yani,. Mesela geçen kongrede bir benzinlikte denk geldik bir şoför abimize. Adam diyor ki; 'ben lastiğimi alıyorum, lastiğimin borcu bitmeden iki katına varıyor.' Ama iş sorununa gelince iş sorunu sıkıntısı yoktur. Yani iş anlamında sıkıntısı olmadığını söylüyor. Ama pahalılığın aşırı olduğunu söylüyor. Bunu en üst tabakadan en alt tabakaya kadar herkes konuşuyor ama maalesef hiçbir şeyden geri kalanda yoktur. Yani bu izlenim var kesinlikle. Pahalılıkta dahi alım gücü var.  Konuşyoruz işte mazotun pahalılığını ve diğer şeylerin. Ama neticede halkımız huzur içerisinde, refah içerisinde yaşam tarzını  sürdürdüğüne inanıyorum ben cani gönülden.''