Tehlikeye göz yumuluyor

Erzurum’da birçok asansörde kırmızı etiket ibaresi bulunmasına rağmen tadilatı yapılmıyor ve kullanıma kapatılmıyor.

Tarih: 11.12.2023 12:47
Tehlikeye göz yumuluyor

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Uzman kontrol mühendislerinin can ve mal güvenliği için uyguladıkları yüksek risk testleri ve incelemelerden sonra asansör ile ilgili uygunsuzlukların giderilmesi gerektiğini belirten ve güvenli olmayan asansörlere yapıştırılan kırmızı etiket, insan güvenliği için tehlikeli bir durumken Erzurum’da dikkate alınmayarak kullanımına devam ediliyor. 

Asansörlerin teknik işlevselliklerinin değerlendirilmesi, taşıma hizmeti için güvenlik raporunun oluşturulması, aylık ve yıllık bakımlarının yapılmasındaki sürecin takibini asansörden sorumlu yöneticilerin veya işletme yetkililerin yapması gerekiyorken bu durumu dikkate almayarak tehlikeye mahal veriyorlar.

Canı tehlikede olan vatandaş ise, “İnsanların canı hiçe sayılıyor ve gün geçmiyor ki ihmal sonucu bir insanın başına bir şey gelmesin. Normalde kırmızı etiketli asansörlerin kullanıma kapatılması gerekirken bizde kullanıma devam ediliyor ve insanın canı hiçe sayılıyor. İnsan canı bu kadar değersiz olmamalı yetkililer ne yapılması gerekiyorsa onu yapmalı” ifadelerinde bulundular.