Tek kelimeyle REZALET!

Palandöken ilçesi sınırları içinde bulunan Başöğretmen İlkokulu´nun bahçe duvarları aylar önce sprey boya ile yazılan yazılarla kirletildi. Yazıların uzun zamandır silinmemesi vatandaşın tepkisini zirve noktaya çıkardı. Okul yönetimine tepki gösteren vat

Tarih: 01.01.0001 00:00
Tek kelimeyle REZALET!

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Son yıllarda hızla artan duvar yazıları, görüntü kirliliğini arttırmaya devam ediyor. Özenle resim yapılmış trafolara, tarihi eser ve okul duvarlarına sprey boyayla yazılan yazıların önüne geçilemiyor. Palandöken ilçesi Yıldızkent semtinde bulunan Başöğretmen İlkokulu´nun bahçe duvarı da, duvar magandalarının kurbanı oldu.

ÇOCUKLARIMIZA KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR

İsimler, aşk itirafları, duygusal sözler ile kirletilen okul duvarına veliler sert tepki gösterdi. Veliler, ?burası bir okul ve bir ilkokul duvarı. Bu öğrenciler birçok şeyi kendilerine örnek alıyorlar. Burası bir eğitim yuvası ve bir eğitim yuvasının duvarını bu halde gören bu kadar öğrenciden birsi buna özense büyüdüğü zaman nasıl biri olur. Uzun zamandır da bu okulun duvarı bu halde, gelip kimse temizlemedi. Bu gün görüyoruz, kamu kurumları birçok yerde sanata dikkat çeken özel çalışmaları duvarlara yansıtıyorlar. Bu magandalar gelip onları da kirletiyorlar. Bu magandalara karşı çözüm üretilmesi gerekiyor.? dediler.

KİRLİLİK ÖZENDİRİLİYOR

Çevredeki vatandaşlarda tepkilerini göstererek, ?Biz akşam yatarken temiz olan bu duvarlar, sabah kalktığımızda böyle kirletilmiş oluyor. Bu magandalar kim bilmiyoruz. Belki komşumuz ama göremiyoruz. Ortalıkta da kamera yok ki tespit edilsin. Geceleri ortaya çıkan bu magandalar her yere bir şekilde zarar vermeye çalışıyorlar. Özellikle sanal medya da bu tür yazıları güzel bir şey gibi yayınladıktan sonra bu kirlilik daha da arttı.? diye konuştular.

KAMERA SİSTEMİ ÇOK MU ZOR

Özellikle kamu binalarının kamera sistemiyle takip altında olması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, okul yönetimine tepki göstererek, ?Eğitim kurumunun çevre düzenlemesi okul yönetimince dikkatle takip edilmeli. Her olumsuzluğun önünü alacak tedbirler almalılar. Maalesef bu tedbirleri göremiyoruz. Okul yöneticilerine Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerini hatırlatmalı.? dediler