Tek Çıkış Yolu

“Bu konu gündeme gelmeli!”

Tarih: 30.11.2023 16:46
Tek Çıkış Yolu

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

“Bu konu gündeme gelmeli!”

Bakkal esnafı, “Pazar günleri zincir marketleri kapansın” konusunun tekrar gündeme gelmesini istiyor. 

Erzurum bakkal esnafı, geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ancak pek fazla konuşulmayan, “Pazar günler zincir marketlerin kapanması” konusunun tekrar gündeme gelmesini istiyor. 

Zincir marketlerin küçük esnafın işlerini yarı yarıya düşürdüğünü ifade eden bakkal esnafı, pazar günleri zincir marketlerinin kapanmasının küçük esnafa daha faydalı olacağını söyledi. 

“Bizler, bu şehrin küçük esnafı, şehri en fazla kalkındıran insanlarız” ifadeleriyle açıklamalarına başlayan Oktay Korkmaz, “En küçük zam haberlerinde zincir marketler hemen etiketlerini değiştiriyorlar. Ancak biz yine aynı konumda kalıyoruz. Çünkü onlar yüzünden satış yapamıyoruz. Toptancılar en çok malı onlara gönderiyor, elimizde ki mallar bittiği zaman da mal alamıyoruz. Biz onlar gibi sadece biz kazanalım derdine düşen insanlar değiliz. Onlar bizim sürekli üzerimize basıp geçiyorlar. Sadece pazar günleri bu büyük marketlerin kapanmasını istiyoruz. Bu bizim için daha faydalı olacaktır. Bu sayede az da olsa bizde kazanacağız. Bu konu yaz aylarında gündeme gelmişti. Tekrar gündeme gelmesini istiyoruz. Erzurum’da ki büyüklerimizden isteğimiz budur” şeklinde konuşarak tüm esnafın dili oldu.