Tekmanlı Mercan ve Fazilet 2 bin 929 gündür haber yok? 8 yıldır gözleri kapıda!

Erzurum´da 16 Mayıs 2010 günü evlerinin önünde oyun oynarken kayıplara karışan Tekmanlı Mercan ve Fazilet, aradan geçen 8 yıla rağmen hala bulunamadı. 2 bin 929 gündür kayıp olan kızların aileleri, yıllardır umutlarını kaybetmeden bekliyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Tekmanlı Mercan ve Fazilet 2 bin 929 gündür haber yok? 8 yıldır gözleri kapıda!

 

Sinan AYDIN

Acılı aileler kızlarının ölü ya da diri bulunmasını istiyor. Tekman ilçesine bağlı Toptepe köyünde oturan o  dönem 6 yaşında olan Mercan Sümbül ile komşu kızı olan yine o dönem 7 yaşında olan Fazilet Yaşar, evlerinin önünde oyun oynadıkları sırada kayıplara karıştılar.

 

ARAMA ÇALIŞMALARI 30 GÜN SÜRDÜ

 

Çocuklarından haber alamayan aileleri, önce kendileri köy ve çevresinde arama yaptı, daha sonra jandarmaya kayıp müracaatında bulundu. Jandarma ve AFAD ekipleri, bölgede geniş çaplı arama tarama çalışması başlattı. Kırıkhan ve Gökoğlan beldesinden gelen 40 kişilik jandarma birliğine takviye olarak Erzurum Sivil Savunma Müdürlüğüne bağlı 2 ekipte dahil edildi. Arama çalışmalarına eğitimli köpeklerde katıldı. Suya düşüp boğulmuş olabilecekleri ihtimaline karşı da derelerde balık adamlar tarafından arama yapıldı. Güvenlik güçleri ve vatandaşlar karadan, helikopterler ise havadan arama yaptı. Adeta seferberlik ilan edildi, arama çalışmaları 30 gün sürdü. Tüm çabalara rağmen kayıp iki kızın izine ölü ya da diri rastlanamadı.

 

MERCAN FAZİLET´TEN 2 BİN 929 GÜNDÜR HABER YOK

 

Dönemin Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, iki küçük kızın akşam saatlerinde kaybolduğunu belirterek "Köy halkı önce kendi imkanları ile arama çalışmasını başlatmışlar. Sonuç alamayınca kaymakamlığa haber vermişler. Bizde Erzurum´dan Sivil savunma ekiplerini gönderdik. Arama çalışmaları çok yönlü olarak devam ediyor. Umarım çocuklara sağ salim bir şekilde ulaşırız" dedi. Vali Öztürk´ün temennisi sonuçsuz kaldı. O Dönem 6 şu an ise yaşıyorsa 14 yaşında olan Mercan Sümbül ile o dönem 7 şu an ise yaşıyorsa 15 yaşında olan Fazilet Yaşar, aradan geçen 8 yıla rağmen hala bulunamadı. 2 bin 929 gündür kayıp olan Tekmanlı kızların ailelerinin umutlu bekleyişi ise sürüyor.

 

8 YILDIR GÖZLERİ KAPIDA BEKLİYORLAR

 

Daha önce yaptığı açıklamada kızının ve diğer kızın yaşadığına inandığını belirten Fazilet Yaşar´ın Babası Akif Yaşar, "Kızımın ve arkadaşının bir gün kapımızı çalıp ´Babacığım biz geldik´ demesini bekliyoruz. Kızlarımızın ne ölüsünü ne dirisi bulamadık. Kızımın yaşadığına inanıyorum. Eğer ölseydi, öldürülseydi cesetleri bulunurdu. Her gece rüyalarıma kızım giriyor. Kızımın yaşadığına inanıyorum. Bir gün evin kapısın çalıp ´Baba ben geldim´ diyeceği günün hayali ile yaşıyoruz" dedi. Mercan Sümbül´ün babası Yaşar Sümbül ise daha önce yaptığı açıklamada, ?Hiçbir baba çocuğuna ölümü yakıştıramaz. Kızlarımızın yaşadığına inanıyoruz. Devletin kızlarımızı bulmasını ve bizlere teslim etmesini bekliyoruz. Çocuklarımızın kayıp olduğu günden bere her günümüz karanlık. Artık aydınlığa çıkmak istiyoruz. Devlet Baba çocuklarımızı ölüsünü ya da dirisini bulup bize teslim etsin.? şeklinde konuştu.