Teknik Direktör Elem Futbolu Değerlendirdi

Erzurum İdmanyurdu Spor Kulübü Teknik Direktörü Fetullah Elem, futbol altyapısı ve takım hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarih: 13.09.2023 19:25 Güncelleme: 14.09.2023 13:02
Teknik Direktör Elem Futbolu Değerlendirdi

www.erzurumgunebakis.com 

                    Halil İbrahim Aktaş

Erzurum İdmanyurdu Spor Kulübü Teknik Direktörü Fetullah Elem, Erzurum’da çok yük bir futbol potansiyeli olduğunu söyledi. Elem, futbolda tesisleşmenin çok büyük bir önem taşıdığını belirtti. Erzurum’da bulunan çocukların çok yetenekli olduğunu, kendilerine büyük önem verdiklerini ve kendi çocuklarından ayırt etmediklerini söyledi. Elem, Erzurum’un deniz seviyesinden çok yüksekte bulunan bir şehir olmasından dolayı da sporcuların çok dayanıklı olduklarını aktardı.

 

Erzurum'da Çok büyük bir futbol potansiyeli var

 Fetullah Elem, “Erzurum’da çok büyük bir futbol potansiyeli var. Ama tesisleşme futbolda artık çok büyük bir önem taşıyor. Çocuklarımız çok yetenekli. Burada bulunan diğer antrenör arkadaşlarımız da çok iyiler. Burada antrenör arkadaşlarımız ile devamlı görüş alışverişi de yapıyoruz. Futbol adına konuşuyoruz. Futbolda sevdiğimiz abilerimiz ve değer verdiğimiz hocalarımızla gerekli şeyleri tartışıyoruz. Erzurum’da tesisleşme şu anda çok iyi bir seviyede. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu konuda hemen hemen her yere sporun her alanında büyük bir tesis imkânı sundu. Devlet büyüklerimize sundukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Devletimiz en ücra köşeye bile spor kompleksi kurdu. Devlet büyüklerimize sonsuz saygılarımızı, şükranlarımızı sunuyoruz. 

 

Kapalı tesis şart

Fiziki yeterlilik dediğiniz zaman burada iklim şartları çok önemli. Tesisleşme dediğim zaman kapalı bir alanda çalışabilmek için kapalı bir tesisin olması lazım. Kışın antrenmanlarımızı burada içerde yetenek grubu yapıyoruz. Yetenek grubumuz ile birlikte, kışın kapalı alanda hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Kışın yaptığımız çalışmalar ile sporcularımıza gerekli fiziki gücü yüklüyoruz. Futbolun gerektirdiği doğruları yüklüyoruz. Gücümüzün yettiği kadar tecrübelerimizi, bilgilerimizi çocuklarımıza öğretmeye ve aktarmaya gayret ediyoruz. 

 

Rakımın sporcuların kondisyonuna etkisi olmaz olur mu?

 Rakım farkının sporculara büyük bir katkısı var. Rakımın yüksek olmasından dolayı bizim bölgemizdeki sporcularımızın dayanıklıkları, kondisyonları çok iyi oluyor. Diğer illere göre gözle görülür bir fark oluşuyor. Futbol artık maddiyatın olmazsa olmadığı bir alandır. Sporcunun kulübe gelmesi, gitmesi, beslenmesi, saati, okul hayatı bizim için çok önemlidir. Biz doğrudan sporcularımızın velileri ile muhatap oluyoruz. Biz çocuklarımızın okul hayatına da çok önem veriyoruz. Çocuklarımızın futbol hayatı iyi gittiği gibi, eğitim hayatları da çok iyi gidiyor. Bu çocuklara kendi evladımıza nasıl ilgi gösteriyorsak, buradaki sporcu evlatlarımıza da aynı özeni, ilgiyi gösteriyoruz. Topluma, vatanımıza iyi bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ahlaklı, devletine bağlı, saygılı, sevgili bireyler yetiştirmek istiyoruz.

 

 Çocuklarımızın hepsi bizim için özeldir. 

Tesisleşme dediğimiz zaman madden güçlü olmak da futbolda çok büyük bir öneme sahip. Büyük takımların transferlerini duyuyorsunuz. Ligin en üstteki takımı ile en alttaki takımının transferlerini görüyorsunuz. Erzurum İdmanyurdu Spor Kulübü olarak önceliğimiz topluma iyi bireyler yetiştirmektir. Bu amatör camiaya vermiş olduğunuz değerden dolayı da çok teşekkür ediyorum. Medyadaki arkadaşlarımızı spordaki amatör branşları ön plana çıkarmalarını rica ediyoruz. Medya bizim için çok büyük bir önem taşıyor. 3 Temmuz şehrin kalbidir. Bu şehirde çıkan birçok profesyonel abimiz buradan çıkmıştır. Halen daha buradan profesyonellere birçok sporcu çıkıyor. Erzurum Günebakış’a bize basında yer verdiği için çok teşekkür ediyorum.”