Tekvando Şampiyonası Başladı

Ümitler Tekvando Şampiyonası 73 ilden 750 kulüp ve 2500 sporcunun katılımı ile Erzurum Buz Hokeyi Salonu’nda başladı.

Tarih: 17.09.2023 17:14 Güncelleme: 17.09.2023 17:18
Tekvando Şampiyonası Başladı

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

2003 ve 2007 yılları arasındaki doğmuş sporcuları kapsayan Ümitler Tekvando Şampiyonası, Erzurum Buz Hokeyi Salonu’nda Başladı. Ümitler Tekvando Şampiyonası hakkında açıklamalarda bulunan Erzurum Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi, yarın saat 14:00’te şampiyonanın açılışının gerçekleşeceğini söyledi. 

Çelebi, Erzurum’un ulusal ve uluslararası organizasyonlara gerçekleştirmiş bir şehir olduğunu önceki tecrübeler ile birlikte çok başarılı bir şekilde ilerlediğini aktardı. Çelebi bu organizasyonu Erzurum’da gerçekleştiren Türkiye Tekvando Federasyonu’na ve emeği geçen diğer bütün kurumlara teşekkür etti.

Ahmet Çelebi, “İlimizde bu sene 2023 yılı Tekvando Federasyonu Faaliyet Programı’nda yer alan Ümitler Türkiye Şampiyonası’nı, Erzurum’da gerçekleştiriyoruz. Burada şu anda 73 ilden katılım var. 73 ilden toplamda 750 spor kulübü 2.500 sporcu ile birlikte Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası’na katılmaktalar. 750 kulübü ve 2500 sporcuyu 2 gündür ilimizde ağırlıyoruz. Müsabakaları bugün başladı. Yarın açılış töreni gerçekleşecek pazartesi günü saat 14:00’te. Cuma gününe kadar müsabakalar devam edecek. Türkiye’deki illerin yaklaşık %90’ı şu anda burada katılım sağlıyorlar. Bütün Tekvando camiası şu anda ilimizde bulunuyor. Burada idarecileri, kulüpleri, antrenörleri ve sporcuları ağırlamaktayız. Erzurum, 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları’na, EYOF’’a ev sahipliği yapmış, birçok ulusal ve uluslararası organizasyonu gerçekleştirmiş bir şehirdir. Organizasyon faaliyetimiz önceki tecrübelerimizle birlikte çok başarılı bir doğrultuda yürümektedir. Ümitler Tekvando Şampiyonası’nın dün teknik toplantısı yapıldı. Orada da memnuniyetlerini dile getirdiler. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait yurtlarda, tesis amirliğimizle, ilçe müdürlüğümüzle, Erzurum’daki tüm spor camiası ile bu arkadaşlarımızı burada ağırlıyoruz. İnşallah organizasyonu başarılı bir şekilde tamamlayıp sporcularımızı göndereceğiz. Tabii bu organizasyonun ilimizde yapılması için organizasyonu şehrimize veren Türkiye Tekvando Federasyonu’na çok teşekkür ediyoruz. Valiliğimize de, belediyemize de çok teşekkür ediyoruz. Onlar birçok eksikliklerimizi giderdiler. İl Temsilciliğimiz bu konuda çok özverili bir şekilde çalışıyor. Onlara da teşekkürlerimiz iletiyoruz. Şu anda 2500 sporcu bulunuyor, ancak kayıtlar halen daha devam ediyor. Müsabaka tamamlandığında toplam kaç sporcu katılım gerçekleştirdiği o zaman netleşecek.”