Televizyon ekranlarına denetim şart

Telefoncu esnafı, televizyonlarda satılan ve kaliteli markaların isimlerini taklit ederek vatandaş ile esnafı mağdur eden sahte telefonlara denetim getirilmesini istediler.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Televizyon ekranlarına denetim şart

Cumhuriyet İş Merkezi´ndeki ikinci el telefon alım-satımı ve tamiri yapan Rufai Günay, tv ekranlarında pazarlanan telefonların, vatandaşı da esnafı da mağdur ettiğini belirterek, çözüm talebinde bulundu

Vatandaşın mağduriyetini anlatan Günay, ?Vatandaş elinde kargosuyla bize geliyor. Daha şimdi geldiğini şarj ettiği halde açılmadığını söylüyor. Açıp baktığımızda telefonun bozuk olduğunu görüyoruz. Kimisi yapılmıyor, kimisinde ise ücret pahalı geldiğinden telefonun kendi fiyatını geçiyor. Yani harcı borcunu ödemiyor. Vatandaş çaresizce alıp geri gidiyor. Bakın işte tezgâhta onlarca telefon var. Birçoğu yapılmıyor. Bazılarının da tamir masrafı fazla tuttuğu için gelip almıyorlar. Vatandaşımız televizyon ekranlarındaki ve internetteki telefonların fiyatlarına kanmasın. Piyasada her keseye uygun telefonlar var. Onları tercih etsinler. Yetkili kurumlardan gelen kişiler kaçak telefonları gördüğünde esnafın başı ağrıyor. Esnaf kaçak telefon tamir etmek suçundan ceza alıyor. Ama diğer taraftan televizyonlarda bangır bangır reklamları yapılıyor. Eğer bu suç ise önce televizyonlardaki reklamları kapatsınlar. Çünkü vatandaşı ekran önünde aldatıyorlar. Bizim burada suçumuz olmadığı gibi öyle getirisi de çok değil. Birçoğu bırakıp gidiyor. Çünkü tamir ücreti telefonun fiyatını ikiye katlıyor. Yani balık başından kokmuştur. Bizi de denetlesinler ama ondan önce reklam yapan televizyon kanallarını ve onu satmaya çalışan kişileri mercek altına alsınlar. Sattıkları telefonlar değil 2 bin, 20 TL bile etmez.? dedi.

HEM BİZ HEM DE VATANDAŞIN RAHATLIĞI İÇİN TAKSİT

Taksitli Satışların kalkmasından sonra vatandaşın hat üzerine telefon alarak daha çok mağdur olduklarının altını çizen Günay, ?Telefonlardaki taksitleri gitmesiyle işlerimiz neredeyse tamamen durdu. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Müşteri taksit işlemi olmadığından dolayı dükkândan eli boş çıkıyor. Telefonlar 3 Bin TL´ye kadar fiyatı var. Müşteri taksitle olmazsa alamıyor. Satışlarımız yüzde 65 oranında düştü. Kiramızı zar zor çıkarıyoruz. Taksitli işlem olmazsa çok zor durumda kalırız. Telefonlarda eskisi gibi taksitli işlemin uygulanmasını istiyoruz. Taksitlendirmenin kalkması işimizi etkiledi. Biz ona göre telefonları taksitli olarak şirketlerden alıyorduk. Şuanda ne alabiliyoruz, ne de satabiliyoruz. Biz küçük esnaf olarak bundan çok etkilendik, ama büyük esnaf pek fazla etkilenmedi. İşimiz yüzde 60-70 oranında düştü. Taksitlendirme tekrar yapılsa iyi olur.? diye konuştu.

Muhammed cOŞKUN