Tematik Kış Sporları Lisesi´ne öğrenci alımı gerçekleşti Marka sporcular yetişecek

Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda Türkiye genelinde 8 spor Lisesi kademeli olarak tematik spor lisesine dönüştürülecek. Bu kapsamda Erzurum Spor Lisesi de dönüştürülerek tematik kış sporları liseleri arasında yerini alacak.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Tematik Kış Sporları Lisesi´ne öğrenci alımı gerçekleşti  Marka sporcular yetişecek

 

Nesrin Çetinkaya

İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Türkiye genelinde 8 spor Lisesinin kademeli olarak tematik spor lisesine dönüştürüleceğini, bu kapsamda Erzurum Spor Lisesinin de Kış Sporları Tematik Spor Lisesi olacağı bilgisini paylaştı. 260 başvuru içerisinde kış sporlarından başvuru yapan öğrenci sayısının 28 olduğunu belirten Yıldız, özel yetenek sınavları sonucunda, curling, kayak, buz hokeyi, kayakla atlama ve buz pateni branşlarında toplam 24 öğrencinin kış sporlarından okula yerleşme hakkı kazandığını dile getirdi. Ayrıca Yıldız, ?Okulun toplam kontenjanı 120 olduğu için geriye kalan 96 öğrencinin diğer tüm spor branşlarından müracaat eden ve sınavlar sonuncunda başarılı olan öğrenciler arasından başarı sırasına göre bir öğrenci de özel öğretim kontenjanından alınmıştır? diye bildirdi. 

ERZURUM SPOR LİSESİ DÖNÜŞÜYOR

Erzurum Spor Lisesinin Kış Sporları Tematik Spor Lisesi olarak eğitim-öğretim çalışmalarına devam edeceğini bildiren Yıldız, ?Bakanlığın genelgesi uyarınca Türkiye genelinde 8 spor Lisesinin kademeli olarak tematik spor lisesine dönüştürüleceği, bu kapsamda Erzurum Spor Lisesinin de Kış Sporları Tematik Spor Lisesi (Kayak, buz pateni, buz hokeyi, curling, kayakla atlama)  olacağı bildirildi. Alınan karar sonrası okulumuz ile ilgili branşların bağlı olduğu federasyonlar ile ivedi toplantı yağarak bakanlığımız çalışmaları hakkında bilgi verdik. Bu yaş aralığında bulunan sporcu öğrencilerin yönlendirmelerinin yapılarak, özel yetenek sınavı ile okulumuza kayıtları yapılacak. Ayrıca bölgemiz genelinde yazılı ve görsel basın, sosyal medya aracılığı ile spor camiası ce spor kulüpleri konu hakkında bilgilendirildi? ifadelerine yer verdi.

24 ÖĞRENCİ KIŞ SPORLARINDAN OKULA YERLEŞME HAKKI KAZANDI

260 başvuru içerisinde kış sporlarından başvuru yapan öğrenci sayısının 28 olduğunu söyleyen Yıldız,  özel yetenek sınavları sonucunda, curling, kayak, buz hokeyi, kayakla atlama, buz pateni branşlarında toplam 24 öğrencinin kış sporlarından okula yerleşme hakkı kazandığını belirterek, ?Haziran ayı sonuna kadar ön kayıtları alınan adayların sınavları 3-7 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılmış olup, sınavlara toplam 260 öğrenci katıldı. 260 başvuru içerisinde kış sporlarından başvuru yapan öğrenci sayımız ise 28. Özel yetenek sınavları sonucunda, curling, kayak, buz hokeyi, kayakla atlama, buz pateni branşlarında toplam 24 öğrenci kış sporlarından okula yerleşme hakkı kazandı. Ayrıca okulumuzun toplam kontenjanı 120 olduğu için geriye kalan 96 öğrenci diğer tüm spor branşlarından müracaat eden ve sınavlar sonuncunda başarılı olan öğrenciler arasından başarı sırasına göre bir öğrenci de özel öğretim kontenjanından alınmıştır? diye konuştu.