Tenis sporunun Erzurum’da edindiği yer ver geldiği nokta

Günebakış Gazetesinin sorularını yanıtlayan Türkiye Tenis Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Yıldırım Gündoğdu, “Amacımız geleceğimiz için zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmek” söylemlerinde bulundu.

Tarih: 14.10.2023 17:51
Tenis sporunun Erzurum’da edindiği yer ver geldiği nokta

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Erzurum’da aktif olarak yapılan Tenis Sporundan bahseden Türkiye Tenis Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Yıldırım Gündoğdu, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün tenis tesisi 7/24 açık olup yine var olan kulüplerimizle, antrenörlerimiz sporcu yetiştirmektedir” ifadelerini kullandı.  

Günebakış Gazetesinin sorularını yanıtlayan Türkiye Tenis Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Yıldırım Gündoğdu, “Amacımız geleceğimiz için zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmek” söylemlerinde bulundu. 

Tenis sporu nerelerde yapılıyor?

Gündoğdu, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait olan tesis, Kazım Karabekir Stadyumu ile Yakutiye Buz Hokeyi Salonu arasında bulunuyor. Gençlik ve Spor Kulübü olarak da seçilmiş iyi sporcularımızla antrenmanlarımızı orada yapıyoruz. Bunun dışında da kulüplerimiz var ve bu kulüplerimiz de Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin veya Atatürk Üniversitesi’nin bünyesinde bulunan tenis kortlarında gerçekleştiriliyor. Erzurum’da toplamda 12 tane açık tenis kortu bulunuyor bu anlamda Erzurum’da 12 tenis kortunun olması güzel çünkü rağbet gören bir spor dalı ve yerle alakalı sıkıntı yaşamıyoruz.

Tenis sporu kış aylarında olumsuz etkileniyor mu?

“Şehrimiz kış memleketi olduğu için kış aylarında büyük sıkıntı yaşıyoruz ve bu anlamda burada kapalı tesislere ihtiyacımız olabiliyor ki kapalı tesisler teniste çok önemlidir. Şu an da 12 tane açık tenis kortumuz varsa en az bir o kadar da kapalı tenis kortuna ihtiyacımız olduğunu söyleyebilirim çünkü Erzurum’da yaklaşık 8 ay kadar kar ve soğuk maruz kaldığımız için açık tesislerimiz bu nokta da bizlere fayda sağlamıyor. Normal tenis kortunun 3 farklı zeminin vardır. Bunların herhangi bir tanesine kapalı olarak sahip olmamız bizim için büyük avantaj elde etmemizi sağlayacaktır. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait Olimpiyat Parkı’nda 5’i açık 1’i kapalı 6 tenis kortu mevcut ve kapalı kort da rekreatif olarak sporcu yetiştirme anlamında da devamlı olarak kullanılmaktadır. 

Kaç antrenör bulunmaktadır?

“Erzurum’da aktif olarak 12 antrenörümüz bulunuyorken, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı 4 tenis antrenörümüz bulunmaktadır ve bakıldığında 12 antrenör de Erzurum’a yetmektedir.

Spor kulüpleriniz nelerdir?

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bütün branşlarda olduğu gibi, tenise de büyük özen göstererek destek verdiğini ifade edebilirim. Bu anlamda Erzurum’da Erzurum Gençlik ve Spor Kulübü başta olmak üzere, Erzurum Tenis ve Kayak Spor Kulübü, Erzurum Tenis İhtisas Spor Kulübü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Tozoğlu Tenis Kulübü, Kar Topu Tenis Kulübü, Atlatiko Sportif Faaliyetler Spor Kulübü ve -25 Spor Kulübünün olduğunu dile getirerek desteğini esirgemeyen Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkürlerimi sunarım”.

Eskiye göre tenis sporuna ilgi ne yönde?

“Türkiye Tenis Federasyonu, tenisi Türkiye’nin en ücra yerlerine kadar götürmeye çalıştılar ve başararak çeşitli projelerle olsun aktivitelerle olsun tenisi Türkiye’nin her yerine yaydılar. Gençlik ve Spor Bakanlığı bütün branşlarda olduğu gibi tenise de büyük önem veriyor. Onların çalışmaları program ve projeleri kapmasında biz antrenörlerle beraber yürüttüğümüz bu projeler çok güzel filizlenmeler ve çiçeklenmelere sebep oldu. Geçen senelere oranla 5-10 sene öncesine göre tenise ilgi daha çok 5-6 yaşındaki bir çocuğa bile tenisi sorsanız size doğru bilgiler verecek hale geldiler. Bunlar da Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Tenis Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri sayesinde oldu”.