TEREYAĞI FİYATLARI İKİYE KATLANDI SATIŞLAR DÜŞTÜ

Alım gücü daralan vatandaş ise tereyağı alamıyor, alsa da eskisi gibi kilolarca değil gramla alıyor. Tereyağı fiyatları geçen yılki fiyatının İki katına çıkarken esnafın işlerinde ise düşme yaşandı.

Tarih: 25.12.2023 17:32
TEREYAĞI FİYATLARI İKİYE KATLANDI SATIŞLAR DÜŞTÜ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Alım gücü daralan vatandaş ise tereyağı alamıyor, alsa da eskisi gibi kilolarca değil gramla alıyor.  Tereyağı fiyatları geçen yılki fiyatının İki katına çıkarken esnafın işlerinde ise düşme yaşandı. 

Tereyağı satışlarının yarı yarıya düştüğünü ifade eden esnaf,  tereyağına son aylarda zam üstüne zam yapıldığını söyledi.

Esnaf,” Tereyağı fiyatlarına her ay zam geliyor. Şuanda tereyağının fiyatı 260 TL’den satışa sunuyoruz. Biz geçen sene bu dönemler daha çok tereyağı satarken, şimdi ise tereyağı günde bir iki tane satıyoruz. Yaklaşık yüzde 50’lik bir satış kaybımız söz konusu. Bu durum diğer süt ürünleri için de geçerli. Ürünlerde fiyatlar arttıkça insanların alım gücü de haliyle düşüyor.  Süt ve ürünlerine ciddi zamlar yapıldı. Zam sonrasında birçok ürünün fiyatında ciddi yükselmeler oldu. Doğal olarak müşterilerimizin tepkisi iyi olmuyor. Bizim satışlarımız da düştü tereyağı fiyatları epey arttı. Bu da vatandaşların alımına yansıyor. Köylü vatandaşlarımız yeteri kadar peynir ve tereyağı üretmedikleri için satmak istemiyorlar, satanlar da, fiyatı yüksek tutuyor. Piyasalar da bu durumdan doğal olarak nasibini alıyor. Tereyağı son aylarda zam üstüne zam yapıldı. Çoğu insanın kahvaltısı sadece zeytin ve peynirden ibaret. Üst üste bu kadar zam yapılması insanların da alım gücünü düşürdü. Yapılan zamlar işlerimizi olumsuz yönde çok etkiledi.”