TERZİLER BAYRAM ARİFESİNİ BEKLİYOR

Ramazan ayında terzilerde durgunluk var.  Terziler bayram arifesini bekliyor.

Tarih: 05.04.2024 23:21
TERZİLER BAYRAM ARİFESİNİ BEKLİYOR

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Ramazan ayında terzilerin işleri durma noktasına geldi. Terziler bayram arifesinde iş yapabiliyor. Erzurumlu terziler de işlerinin açılması için Bayram arifesini bekliyor.

Ramazan ayından dolayı terzi işlerinde durgunluk yaşandığını ifade eden terzi ustaları,  vatandaşın kıyafet dikmek yerine hazır giyime yöneldiğini söylediler.

Terzi ustaları,” Geçmişe nazaran bayram öncesi olduğu için işler yoğun ama geçmişte bayram öncesi takım elbise, gömlek diktiren çok fazla olurdu. Bu aralar işlerimiz durgun. Ramazan ayından dolayı işlerimiz yok. Bizim işlerimiz ancak bayramdan önce ya da arife günü açılır. Artık bayramlarda terziler eski iş gelmiyor. Bayrama bir hafta kalmasına rağmen hala gördüğünüz gibi hareketli bir durum yok. Bayram öncesi nasılsa şimdide öyle, artık eski bayram havası yok. Eskiden vatandaş 15-20 gün önce bayramlık kıyafetini dikmek için buraya gelirdi.  Şehir büyüdü ve millet artık kıyafet dikmek yerine hazır giyime yöneliyor. Önceki yıllara göre siparişlerde eksilme oldu. Bunun nedeni açılan tekstil fabrikalardan dolayıdır. Mevsimlik tarım işçilerinin il dışından olmasının da bunda etkisi var. Bayan kıyafeti ve yöresel kıyafetleri dikiyoruz. Bunlar da tekstil fabrikalarında üretilmiyor. Bunun da elimizden gideceğinden korkuyoruz. Eskiden Ramazan Bayramı gelmeden 1 ay öncesinden terziler iş tutmazlardı. Şuan da esnafın üçte ikisi boşta oturuyor. Önceki yıllara göre siparişlerde eksilme oldu. Bunun nedeni açılan tekstil fabrikalardan dolayıdır. Mevsimlik tarım işçilerinin il dışından olmasının da bunda etkisi var. Bayan kıyafeti ve yöresel kıyafetleri dikiyoruz. Bunlar da tekstil fabrikalarında üretilmiyor. Bunun da elimizden gideceğinden korkuyoruz. Eskisi gibi dikim yapan yok millet hazır giyim giyiyor.  Ondan dolayı talep de yok. Millet hazır giyeme alıştığından beri devamlı işlerimiz düştü.”