Tesis Olmamasından Sporcu Yetişmiyor

Türkiye Bilardo Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi ve Türkiye’nin ilk 3. Kademe Antrenörü Fatih Ünlü, sporcu yetiştirecek masasının olmadığını söyledi.

Tarih: 26.09.2023 19:20 Güncelleme: 26.09.2023 20:17
Tesis Olmamasından Sporcu Yetişmiyor

www.erzurumgunebakias.com/ Halil İbrahim Aktaş

Türkiye Bilardo Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Fatih Ünlü, Erzurum’da bilardonun hangi seviyede olduğu hakkında bilgi verdi. İl Temsilcisi Ünlü, Erzurum’da özel bilardo salonları dışında başka bir tesis olmadığını sporcuların bu salonlarda çalıştığını ve buralardan yetiştiğini söyledi. Okul sporları içerisinde bulunan bilardonun müsabakalarının ise özel bir bilardo salonunun, ücretsiz bir şekilde salonunu açması ile gerçekleştirilebildiğini aktardı. 

Fatih Ünlü, “Erzurum’da mevcut lisanslı 168 sporcumuz var. Bu sporcuların 115’i aktif olarak Erzurum’daki müsabakalara katılıyorlar. Erzurum’da ilk özel bilardo kulübünü 3 sene önce ben kurdum. Bugüne kadar Erzurum’daki tek özel kulüp olduk. Kulübümüzün adı da Türk Telekom. Erzurum’daki aktif 115 sporcunun sadece 4 tanesi bizim kulüpte. Diğer sporcuların hepsi Gençlik ve Spor’a bağlılar.” 

Erzurum’dan, Milli Takım’da Sporcu Yok

“Şu anda Erzurum’dan, Milli Takım’da bulunan sporcu yok. Hatta Erzurum’da sporcuların profesyonel olarak antrenman yapabileceği herhangi bir tesis bile yok. O yüzden de bilardo için ne sporcu yetiştirebiliyoruz, ne de başarı elde eden bir sporcumuz bulunuyor. Şu anda Erzurum’dan, Türkiye Bilardo Federasyonu’nun Türkiye Şampiyonaları Dinamik Yerel Klasmanı’nda en iyi derece şu ana kadar bir keresinde 96. Sıraya girilebildi. O zamanki müsabakaya da 17 bin kişi katıldı. 2-20 Ekim tarihlerinde Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Türkiye Şampiyonası’nın 2. etap müsabakaları var. Erzurum kafilesi olarak, kafile başkanı olarak ben, antrenörümüz olarak Oğuzhan Yıldırım ve 5 sporcumuz ile Türkiye Şampiyonası’na katılacağız. Şu an kulübümüzde Türkiye’de 34. sırada bulunan bir sporcumuz var, onu transfer ettik. Bir tane 67. Sırada bulunan sporcumuz var. Geri kalanlar da ilk 500 içerisindeki sporcularımızdır. Söylediğim sporcular bizim kulübümüze bağlı sporculardır.” 

5 Sayılık Averaj ile 4. Olduk

“Geçen yıl Yükselme Ligi’ni 4. bitirdik. 3 takım üst lige çıkıyordu. Biz 5 sayılık bir averajla 4. olduk ve üst lige çıkamadık. Bu sene inşallah bir üst lige çıkacağız. Tamamen kendi çabalarımızla gerçekleştirdiğimiz başarılardır. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Birdal Bey bize bilardo tesisi sözü verdi. Söz verildi, ama şu anda öyle bir tesis yapmak için ortada bir çaba yok.” 

Doğu Anadolu’da Bilardo Tesisi Olmayan Tek İliz

“Doğu Anadolu’da bilardo tesisi olmayan tek il biziz. Bayburt’ta, Bingöl’de bile bilardo tesisleri var. Bingöl’deki bilardo tesisi, Dünya Şampiyonası yapılabilecek nitelikte klasmanda bir tesis var. Malatya da ha keza öyle. Elazığ’da var, Elazığ’daki bilardo tesisi de yeni açıldı. Diyarbakır’a bilardo tesisi açıldı. Rize’ye bir ay sonra bilardo tesisi açılıyor. Fakat Erzurum’un bilardo tesisi yok. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz bize bilardo tesisi için söz verdi. Erzurum’da tesis yapılması için, Erzurum’un mevcut milletvekillerinden 4’ünün de yanına çıktım. Halen daha tesis beliyoruz. Bu işte çocuk yetiştirmek çok önemli. Bilardo masası olmadan da çocuk yetiştiremezsin, ekipman lazım. Bilardo okul sporları içerisinde bulunuyor. Erzurum’da bulunan Ege Bilardo tesisinden destek istiyoruz. Onlar da ücretsiz bir şekilde salonunu verip, okul sporları müsabakası yaptırıyor. Burada bilardo salonlarında kendi kendine yetişen çocukları buluyoruz. Onları kendi çapımızda, kendi emeklerimizle özel salonlarda eğiterek bir ileri taşımaya çalışıyoruz. Ben, Erzurum’da İl Temsilcisi olmamın dışında aynı zamanda uluslararası hakemim. Türkiye’de de ilk 3. kademe antrenörüm, ama sporcu yetiştirecek masam yok.”