TESİSATÇILARIN İŞİNE YARADI

Erzurum’da kış mevsimin gelmesiyle birlikte tesisatçıların yüzü de gülmeye başladı.

Tarih: 27.11.2023 17:38
TESİSATÇILARIN İŞİNE YARADI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Kış mevsimi boyunca etkili olan dondurucu soğukların ardından ev ve iş yerlerinde su borularının patlaması tesisatçıların işine yaradı.

Dondurucu soğukların ardından yüzlerce ev ve işyerinde su borularının patlaması tesisatçıların işine yaradı. Donma ve buzlanma nedeniyle yüzlerce ev ile işyerinde su sayaçları ve su hatları arıza verdi. Bu durum sayaç ve tesisat işlerini yapanlara yaradı. Arızaların fazla olması nedeniyle vatandaşlar büyük sıkıntı yaşarken, su tesisatçıların ise yüzünü güldürdü. Soğuk havalarda yoğun bir mesai yaptıklarını belirten tesisatçı esnaflarından Ali Gürbüz, geçmiş yıllara göre işlerinde önemli bir artış olduğunu söyledi.

Gürbüz,” Her kış olduğu gibi bu yılda soğuk havalardan dolayı sayaçlarda patlama meydana geldi. Bu da bizim işimize olumlu yönde etki etse de vatandaşlarımız için sıkıntılı bir durum. Vatandaşlarımızın böylesi olumsuzluklarla karşılaşmaması için zamanında sayaçlarını korumaya almaları gerekiyor. Sayaç, tesisat ve dinamolardaki arızaları tamir etmeye çalışıyoruz. Sayaçlar çok patlamamış olsa tamire alıyoruz. Tamir olmayan sayaçların yerine yeni sayaçlar öneriyoruz.”