THY´ye karşı ?uçak bileti ucuzlasın´ imza kampanyası Uçak bilet fiyatlarına karşı change.org´da kampanya başlatıldı?

??Erzurum´a gitmeyin´´ dercesine uçak bilet fiyatlarını dudak uçuklatacak rakamlara çıkaran Türk Hava Yolları´na tepki amaçlı imza kampanyası başlatıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
THY´ye karşı ?uçak bileti ucuzlasın´ imza kampanyası  Uçak bilet fiyatlarına karşı change.org´da kampanya başlatıldı?

Sinan AYDIN

 

Türk Hava Yolları´nın Erzurum´a uyguladığı fahiş fiyatlarda uçak bileti tarifesi, gündemden düşmüyor. Mağduriyet karşısında sessiz kalan Erzurum Milletvekillerinden umudu kesen Erzurumlular, çareyi imza kampanyası başlatmakta buldu. Pahalı uçak bileti fiyatlarının indirilmesi ve sefer sayılarının yetersizliği konusunda siyasilerin duyarsızlığına isyan eden vatandaşlar, change.org sitesinde ?Erzurum Uçak Bileti Ucuzlasın´ adlı kampanya başlattı.

 

KAMPANYANIN AMACINA ULAŞMASI BEKLENİYOR

 

İstanbul Avrupa Yakası Erzurum Dernekleri Federasyonu, Türkiye´nin en etkili dijital imza platformu olan change.org´da ´Erzurum Uçak Bileti Ucuzlasın´ adlı kampanya başlattı. 1000 imza hedefi koyan Federasyon yetkilileri, kısa sürede 700´ün üzerinde imzaya ulaştı. Bu sayı bir iki gün sonra ise bine ulaştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulaştırma Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin de etiketlendiği kampanya, ?Bir açık hava müzesi, kış turizmin merkezi ve Doğu´nun Parisi diye övündüğümüz Erzurum büyük bir ulaşım sorunu ile karşı karşıya bulunmaktadır. Son derece az sayıya indirilen uçak seferleri, hem civar illere göre çok pahalı hem de saatleri uygunsuzdur. Neredeyse Paris uçuş fiyatları ile aynı bir fiyat politikası izlenmektedir. Yetkili mercilerin Erzurum´un içinde bulunduğu bu adaletsiz uygulamayı bir an evvel çözmesini talep ediyoruz? notuyla sosyal medyada paylaşılmaya devam ediyor.