TİESF Türkiye Satranç Şampiyonası Başladı

Erzurum’da İşitme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası, Erzurum Gençlik Merkezi’nde başladı.

Tarih: 26.01.2024 22:36 Güncelleme: 27.01.2024 00:14
TİESF Türkiye Satranç Şampiyonası Başladı

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ
Erzurum’da bugün Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu’nun düzenlediği İşitme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası, bugün Erzurum Gençlik Merkezi’nde başladı. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, halk oyunları ve Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ün konuşması sonrasında, şampiyonaya start verildi. Şampiyonayı ziyaret eden Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu yetkililerinden ve turnuvanın koordinatörlerinden de bilgi aldı. 
12 Sporcu Olimpiyatlarda Mücadele Edecek!
Erzurum’da gerçekleşen İşitme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası’nda en iyi puanı alacak 12 sporcu 2-12 Mart 2024 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleşecek olan 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları’nda Türkiye için yarışacaklar. Federasyon yetkililerinde alınan bilgilere göre, turnuvada 38 sporcu şampiyonada mücadele ediyor. Şampiyonada, kadınlardan ilk 6’ya giren sporcular ve erkeklerden ilk 6’ya giren sporcular, 2-12 Mart 2024 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleşecek olan 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları’nda mücadele edecekler.

Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım
“Sizler de biliyorsunuz ki Erzurum ilimiz, sporsal faaliyetler anlamında Türkiye’nin gözbebeği. Birçok spor dalında gerek tesisleşme gerekse sporcu yetiştirme anlamında Erzurum, Türkiye’de belki de ilk 4’e ilk 3’e girecek iller arasında. Bu anlamda ve bu kapsamda biz çeşitli dönemlerde gerek ulusal gerekse uluslararası faaliyetlerin Erzurum’da yapılması için gerekli olan bütün girişimleri yerel düzeyde, federasyonlar ve Gençlik ve Spor Bakanlığı düzeyinde yapıyoruz.”  
“Bu kapsamda da Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu, İşitme Engelliler Satranç Türkiye Şampiyonası’nı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Sayın Valimizin riyasetinde Erzurum’a çektik. Bu aslında 2-12 Mart 2024’te yine ilimizde yapılacak olan 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları’nın bir ön aşaması. Burada seçilecek olan 12 kardeşimiz ülkemizi bu olimpiyatlarda temsil edecekler. Hem İşitme Engelliler Satranç Türkiye Şampiyonası’nın hem de 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları’nın Erzurum’da yapılması bizim için çok kıymetli. Bu organizasyonların burada gerçekleşmesi, ilimizin ve ülkemizin tanıtımı açısından oldukça önemli bir faaliyet. Hem ilimizin tanıtımı hem ülkemizin tanıtımı açısından oldukça önemli bir faaliyet. Aynı zamanda buradaki bizim sporcularımızın da yetişmesine, onların moral ve motivasyonlarına da ciddi katkı sunacak.” 
“Bu organizasyonların sporsal açıdan böyle bir önemi varken aynı zamanda ilimizin ekonomisine, tanıtımına ve turizmine de ciddi bir katkı vereceğini düşünüyoruz. Bu tür faaliyetlerin devam etmesi için biz gerek Kaymakamlık gerek Valiliğimizin riyasetinde büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle gereken faaliyetleri ve çalışmaları yapmaya devam edeceğiz, çünkü biz şuna inanıyoruz: Erzurum büyürse Türkiye büyür. Erzurum sporsal anlamda bir faaliyeti başarıyla alnının akıyla yaparsa bu anlamda Türkiye kazanır. Biz de bunun için elimizden ne geliyorsa kendi kurumlarımızla katkı vermeye devam edeceğiz. Biz başta Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu’na bu faaliyetlerini Erzurum’da düzenlenmesine verdikleri katkı için teşekkür ediyoruz. Burada TİESF Başkan Vekilimiz ve federasyondan çeşitli arkadaşlar var. Onlarla da oturup konuştuk, hasbihal ettik. İlimize hoş geldiler. Onları en iyi şekilde ağırlayacağız ve en iyi şekilde uğurlayacağız. Bu tür sporsal faaliyetlerin de devamını diliyoruz.”